Projectmanager civiele techniek

Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
26-09-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
694
Status
Gesloten
Referentie
IGB81874357

TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2529 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Functieomschrijving
U bent een projectmanager met ervaring met de aansturing van civieltechnische projecten in het kader van grootschalige gebiedsontwikkelingen in de fasen van planvorming tot en met overdracht aan beheerder.

Wie?

Onze opdrachtgever is het Ingenieursbureau (IB) van een gemeente in Noord-Holland. Het IB is de partner binnen de gemeente op het gebied van inkoop, techniek en projectrealisatie in grond-, weg- en waterbouw.

Het IB van de gemeente is in verband met de grote gebiedsontwikkeling Overhoeks in Amsterdam-Noord op zoek naar een stevige, resultaatgerichte en stressbestendige projectmanager civiele techniek, die beschikt over een flinke dosis overtuigingskracht.

U moet in staat zijn om een team van adviseurs en ingenieurs effectief aan te sturen en te beschikken over het vermogen om externe partijen in beweging te krijgen. Naast onderhandelingsvaardigheden, communicatieve vaardigheden, een proactieve houding en omgevingssensitiviteit is voor deze functie aantoonbare ervaring vereist met een rol in de civieltechnische uitvoering van complexe gebiedsontwikkelingsprojecten aan de kant van de opdrachtgever, bij voorkeur in Amsterdam. Overhoeks is een gebied in ontwikkeling dat plaats gaat bieden aan ruim 2500 woningen en circa 100.000 m2 (commerciële) voorzieningen.

Het wordt gemarkeerd door de ADAM toren en het filmmuseum Eye. Daarnaast zijn er diverse bouwprojecten in het gebied gaande of worden vanaf eind 2016 opgestart zoals de bouw van een woontoren, een school en de bouw van een grote ondergrondse parkeergarage met daarop een congreshotel en woontoren. Vanaf begin 2017 wordt er ook gestart met de realisatie van nieuwe grote fase, een deelgebied waar circa 1800 woningen worden gerealiseerd. Het gebied kenmerkt zich door de problematiek met verontreinigde grond, het deels ontbreken van infrastructuur terwijl er het gebied ook al deels in gebruik is genomen. Dit tezamen met de grote bouwopgave op korte termijn, binnen een beperkte ruimte, maakt het een zeer complex uitvoerings- en bouwlogistiek project. In de projectgroep Gebiedsontwikkeling Overhoeks, onder voorzitterschap van een overall-projectmanager, wordt tweewekelijks de algehele voortgang van de gebiedsontwikkeling besproken, waarbij alle disciplines (RVE’s) zijn vertegenwoordigd. Het Ingenieursbureau van de gemeente neemt aan dit overleg deel met de inzet van een projectmanager voor de civiele techniek.

Wat?

Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U bent verantwoordelijk voor de complete coördinatie en uitvoering van civieltechnische projecten binnen de gebiedsontwikkelingen, waar sloop, sanering, bouwrijp maken, kabels en leidingen en maaiveldinrichting samen komen in verschillende fases, van planvorming tot en met tijdelijk beheer.

 • U bepaalt de grote lijnen, de omvang en scope van deelprojecten en zorgt dat dit op het juiste moment door het Ingenieursbureau in gang wordt gezet

 • U houdt de technisch projectmanager de onderlinge samenhang van de verschillende deelprojecten inbeeld en stuurt daarop zo nodig bij.

 • U verzorgt de opdrachtverstrekking naar derden voor de werkzaamheden inzake bouw- en het woonrijpmaken en de daaraan gekoppelde projectbeheersing (vanuit de opdrachtgever) conform de geldende inkoopprocedures. Naast de uitvoering infrastructuur zijn er ook nog diverse kavels waar bouwontwikkelingen gaan plaatsvinden. De overall-projectmanager gebiedsontwikkeling organiseert het maken van contractuele afspraken met bouwers / ontwikkelaars over bouwlogistiek, werkterrein en werkvoorschriften. Dit dient in nauw overleg te gaan met de projectleider grondzaken, die zorg draagt voor de erfpachtcontracten. De technisch projectmanager rapporteert aan de overall-projectmanager. De technisch projectmanager draagt tevens zorg voor het afstemmen en vastleggen van afspraken over het bouwproces tussen betrokken partijen, zoals kabel- en leidingbeheerders, ontwikkelaars / bouwers en gemeentelijke instanties

 • U initieert diverse overleggen en overlegstructuren.

 • U wordt ondersteund door een uitvoeringsteam van het Ingenieursbureau waarin diverse disciplines vertegenwoordigd zijn, onder andere technisch projectleider(s),

Eisen

 • U beschikt minimaal over aantoonbaar hbo werk- en denkniveau. Dit werk- en denkniveau is opgedaan door relevante werkervaring en/of een minimaal behaald hbo-diploma.

 • U hebt in de afgelopen 7 jaar kennis van en ervaring (minimaal 4 jaar) opgedaan met de aansturing van civieltechnische projecten in het kader van grootschalige gebiedsontwikkelingen in de fasen van planvorming tot en met overdracht aan beheerder.

Wensen

 • U hebt recente ervaring met de procedures van het Amsterdamse 'coördinatiestelsel werken aan de weg’.

 • U hebt recente ervaring met gebiedsontwikkelingsprojecten in Amsterdam.

 • U hebt recente kennis van grondexploitaties.

Waar?

Amsterdam

Wanneer?

De functie is per direct parttime beschikbaar voor 24-32 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind april 2017, met een optie tot verlenging. U kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Waarom?

Ter uitbreiding.

 

Hoe?

Reageer vóór donderdag 6 oktober aanstaande.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten