Senior Testanalist

Opdrachtgever
Hinttech Staffing
Geplaatst op
26-09-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
3
Bekeken
1891
Status
Open
Referentie
Vp96321

TOP-Opdrachtgevers

 • KPN Consulting 238 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Beste Freelancer,

Voor Stichting ICTU zijn wij per direct op zoek naar een Senior Testanalist .

Inzet

Locatie

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Den Haag

Gewenste aanvangsdatum

Z.s.m.

Verwachte einddatum

31 december 2016 met nadrukkelijk de mogelijkheid tot verlenging

Aantal uren inzet per week

40 uur

Reageren uiterlijk: Zo snel mogelijk, maar uiterlijk dinsdag 11 oktober. LET OP: Beoordeling bij ICTU wordt vanaf nú gedaan, als ICTU vóór 11 oktober de geschikte kandidaat heeft gevonden, sluit de uitvraag. Dus aanbieden vanaf nu heeft zeker zin!

Context

Operatie BRP werkt aan de Basisregistratie Personen (BRP). De BRP draagt bij aan de dienstverlening aan burgers, bedrijven en overheidsorganisaties en maakt deel uit van het stelsel van basisregistraties. Op termijn vervangt de BRP de huidige lokale gemeentelijke basisadministraties en centrale GBA-V(oorziening). De BRP bevat persoonsgegevens over alle ingezetenen van Nederland en over personen die niet in Nederland wonen - of hier slechts kort verblijven - maar die een relatie hebben met de Nederlandse overheid, de 'niet-ingezetenen'. Het doel van de BRP is om kwalitatief hoogwaardige persoonsgegevens bij te houden en te verstrekken aan overheidsorganisaties en aangewezen instellingen.

De gebruikers van de BRP zijn afnemers en gemeenten die respectievelijk persoonsgegevens uit de BRP ontvangen en bijhouden. De gemeenten zijn verantwoordelijk voor het bijhouden van de persoonsgegevens over hun eigen ingezetenen en gebruiken de gegevens voor hun taken en dienstverlening. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) is verantwoordelijk voor het bijhouden van de persoonsgegevens van de niet-ingezetenen in de BRP.

De ICT-voorzieningen van de BRP bestaan uit twee onderdelen. Enerzijds centrale voorzieningen die door het Rijk worden gerealiseerd en beheerd en anderzijds Burgerzakenmodules die de gemeenten zelf verwerven en beheren. De centrale voorzieningen bevatten de persoonsgegevens en bieden diensten om deze persoonsgegevens te bevragen, aan te vullen of te wijzigen.

De diensten van de centrale voorzieningen worden via koppelvlakken naar gemeenten en afnemers ontsloten. De gemeenten gebruiken daarbij de Burgerzakenmodules die de bedrijfsprocessen van de gemeenten ondersteunen. De afnemers krijgen via de koppelvlakken – mits daarvoor geautoriseerd – persoonsgegevens uit de BRP verstrekt.

Operatie BRP bestaat uit de volgende projecten

 1. Het project Ontwerp en Realisatie (O&R) heeft onder andere een validatie en integratie testteam ingericht. Dit validatie en integratie testteam is verantwoordelijk voor het organiseren en uitvoeren van de test- en toets-activiteiten op basis waarvan de kan worden vastgesteld of de gerealiseerde functionaliteit voldoet aan de specificaties in de praktijk bruikbaar en inpasbaar is. Met andere woorden, de mate waarin de gerealiseerde centrale voorzieningen Fit for Purpose zijn. Dit gebeurt door testen uit te voeren tegen de werkelijkheid van Productiedata, Productieketens en Productie-infrastructuur.

Naast het validatie en integratie testteam kent project O&R ook een Architectuur & Ontwerp Team, een Bouw & Testteam en een klein PMO team.

 1. Het project Acceptatie en Implementatie voorziet in de uitvoering van alle taken en de oplevering van alle producten van acceptatie, voor implementatievoorbereiding en communicatie en voor het onderhouden van de externe contacten met (en in het bijzonder) de leveranciers van BZM en afnemerssystemen.

Binnen het project O&R is men voor het validatie en integratietestteam op zoek naar een senior testanalist– die ervaring met testanalyse combineert met diepgaande kennis van relationele databases en datastructuren - voor het verifiëren en valideren van complexe functionaliteit.

Taakomschrijving

De senior testanalist gaat deelnemen in een team dat verantwoordelijk is voor het verifiëren en valideren van functionaliteit van de BRP en het begeleiden van ketentesten die worden uitgevoerd in samenwerking met externe partijen.
Daarnaast zorgt de testanalist dat eventuele bevindingen in samenwerking met andere teams worden geanalyseerd en opgelost en kan de testanalist betrokken worden bij de uitvoering en analyse van productiedatatesten.

Dit houdt in dat hij/zij;

 • In teamverband zorgdraagt voor de definitie, realisatie en uitvoering van testen en testopstellingen waarmee de functionaliteit van de ICT-voorzieningen van de BRP kunnen worden getest;

 • In team verband zorgdraagt voor de specificatie van testgevallen en de uitwering van testscenario’s;

 • Zorgdraagt voor de uitvoering van testscenario’s, de analyse van testresultaten en de vastlegging en afhandeling van bevindingen;

 • Betrokken kan worden bij de uitvoering van systeemvalidaties op basis van de verwerking van productiedata en de analyse van de resultaten van deze validaties.

 • Zorgdraagt voor de communicatie en afstemming van resultaten en bevindingen met architecten, ontwerpers en ontwikkelaars;

 • Zorgdraagt voor afstemming met externe partijen over de uitvoering van ketentesten;

 • Verantwoording af legt over de testdekking, testuitvoering en de resultaten;.

De senior testanalist valt hiërarchisch onder de teamleider validatie en Integratie testen.

Gewenste profiel

De senior testanalist is een verbindende persoonlijkheid en is gedreven in en voelt zich verantwoordelijk voor het realiseren van bruikbare en inpasbare ICT voorzieningen van de BRP.

Opleiding
 HBO of universitair werk- en denkniveau;
 Opleiding op het gebied van Informatica.

Kennis en ervaring
>> All round senior testspecialist
>> Specifieke kennis van en recente ervaring (5+ jaar vereist) met het testen / valideren van functionaliteit van systemen en datamodellen/structuren van hoge complexiteit;
>> Specifieke kennis van en recente ervaring met het realiseren van complexe database queries (SQL) en eventueel aanvullend geautomatiseerde analysescripts.
>> Ervaring met het uitvoeren van ketentesten;

 • Analytisch sterk;

 • Kennis van en ervaring met methodieken zoals Tmap en ISTQB;

 • Belangstelling voor en bij voorkeur ervaring met basisregistraties (bij voorkeur GBA, BRP) en burgerzaken;

 • Communicatief vaardig

 • Ervaring met afstemming van testen met ketenpartners;

 • Kandidaat is van nature een verbindende factor;

 • Ervaring met resultaatgericht werken in een complexe organisatorische omgeving;

Harde eisen

 • Uit het curriculum vitae van de aangeboden kandidaat blijkt dat deze voldoet aan de opleidingseisen en voldoet aan de (minimale, gemarkeerd met pijltje) vereisten bij kennis en ervaring;

 • De aangeboden kandidaat beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift;

 • Per aangeboden kandidaat dient duidelijk aangegeven te zijn vanaf wanneer deze beschikbaar is.

Wensen

 • Opleiding en certificering

 • Aantoonbare kennis en ervaring met vergelijkbare rollen

 • Complexiteit van uitgevoerde opdrachten

Reageren?

Ik zie graag je CV, tarief, motivatie en details rondom beschikbaarheid zo snel mogelijk tegemoet.

Met vriendelijke groet,
Team Hinttech Staffing
Jan Willem van Wessel
Ilona van der Valk

Hinttech is sinds 2007 een gecontracteerde (ICT) resource partner van ICTU.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


3 reacties

 • Datum
  26-09-2016 16:44
  Plaats
  Utrecht

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  27-09-2016 10:50
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  27-09-2016 15:46
  Plaats
  Rotterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten