BI Cognos Beheerder

Opdrachtgever
Helion IT
Geplaatst op
27-09-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
's-Hertogenbosch
Reacties
0
Bekeken
399
Status
Gesloten
Referentie
CdL

Omschrijving

Helion IT zoekt voor één van haar opdrachtgevers waar wij al meerdere kandidaten hebben geplaatst een:

BI Cognos Beheerder

Opdrachtomschrijving
Per medio oktober zijn wij op zoek naar een Cognos applicatiebeheerder.
We zien het aantal vraagstukken op het vlak van Business Intelligence gestaag toenemen. Met behulp van de applicatie Cognos maken we het ontsluiten van meerdere databronnen en het combineren van de data mogelijk. Het ingerichte Cognos applicatiebeheer is centraal belegd, maar door de toenemende vraag vanuit de lijnafdelingen niet meer toereikend.
De Cognos applicatiebeheerder die we zoeken versterkt het bestaande centraal gepositioneerde beheerteam, werkt in teamverband met andere specialisten, waardoor het Cognos gebruik op een uniforme, verantwoorde en gecontroleerde wijze kan worden opgeschaald.

Kandidaatomschrijving
De Cognos applicatiebeheerder houdt zich bezig met het waarborgen van de applicatie Cognos in zowel de acceptatie- als productieomgeving door werkzaamheden te verrichten die onder de volgende beheergebieden vallen:

  • configuratiebeheer;

  • incidentbeheer;

  • capaciteitsbeheer;

  • continuiteitsbeheer;

  • wijzigingsbeheer;

  • gebruiksbeheer;

  • contractbeheer.

Naast bovengenoemde beheergebieden ligt verder de focus op het definieren en uitrollen van een eenduidige user interface (presentatievorm) en de technische doorontwikkeling.
De applicatiebeheerder speelt namelijk een coordinerende rol in het gecontroleerd opschalen van de benodigde Cognos omgevingen en het aantal te ontsluiten databronnen.
Verder is de Cognos applicatiebeheerder op de hoogte van geldende BI standaarden, adviseert op basis hiervan, organiseert hier overleg over met andere specialisten en vertaalt dit naar (bijgewerkte) procedures en werkinstructies.
Communicatieve, vakinhoudelijke en organisatorische competenties zijn van groot belang voor het behalen van het resultaat.

De kandidaat aan wie de opdracht voorlopig wordt gegund , dient voor definitieve gunning een actuele Uniform Europees Aanbestedingsdocument (voorheen Eigen Verklaring) te overleggen. Wordt deze niet, of niet tijdig overlegd, dan gaan wij over tot gunning aan de tweede kandidaat in rang.
Toelichting op rooster
De opdracht is voor 16 uur, mogelijk uit te breiden naar 24 uur per week.

Eisen
Opleiding
De kandidaat heeft minimaal HBO werk- en denkniveau met een sterk ICT component.
Werkervaring
De kandidaat heeft minimaal 2 jaar ervaring als Cognos applicatiebeheerder (minimaal versie 8).
De kandidaat heeft ervaring binnen een overheidsomgeving.
De kandidaat beschikt over kennis van Oracle of SQL databases.
De kandidaat beschikt over ervaring met ETL tools.
De kandidaat beschikt over kennis van het Cognos licentiemodel.

Competenties
De kandidaat heeft de volgende competenties: - Zeer goede communicatieve en organisatorische skills. - Werkt grondig, doortastend en nauwgezet. - Leergierig, hierdoor vakinhoudelijk altijd op de hoogte. - Is pragmatisch, kan beheersbare, uitvoerbare oplossingen vinden voor complexe problemen. - Betrokken, laat niet los, gaat voor resultaat. - Pro-actieve en assertieve houding. Bovenstaande competenties zijn minimum eisen en worden getoetst bij de kandidaten die worden uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek.
UEA (voorheen Eigen verklaring)
De kandidaat aan wie de opdracht voorlopig wordt gegund, dient voor definitieve gunning een actuele Uniform Europees Aanbestedingsdocument (voorheen Eigen Verklaring) te overleggen. Wordt deze niet, of niet tijdig overlegd, dan gaan wij over tot gunning aan de tweede kandidaat in rang.

Werkervaring
De kandidaat heeft bij tenminste 3 organisaties voor een periode van telkens minimaal zes maanden gewerkt als Cognos applicatiebeheerder. Dit blijkt uit zijn/haar CV.
Werkervaring
De kandidaat heeft minimaal 2 jaar werkervaring op het gebied van Cognos applicatiebeheer (minimaal versie 8). Dit blijkt uit zijn/haar CV.
Opleiding
De kandidaat beschikt over certificering op minimaal 1 beheerstandaard, zoals ASL, BiSL of ITIL.

Standplaats

's-Hertogenbosch

Uren

16 per week

Aanvang opdracht

12-10-2016

Voltooiing opdracht

27-01-2017

Optie verlenging

1 x 6 maanden

Graag ontvangen wij van geschikte kandidaten een CV in Word formaat, een korte motivatie, het uurtarief incl. reiskosten excl. btw en eventuele geplande vakanties.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten