Informatiearchitect

Opdrachtgever
Hinttech Staffing
Geplaatst op
03-10-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
0
Bekeken
910
Status
Gesloten
Referentie
VP96325

TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2529 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Beste Freelancer,

Voor Stichting #ICTU is #Hinttech Staffing op zoek naar een Informatiearchitect met kennis en ervaring in GEO-data.

Inzet

Locatie werkzaamheden

Den Haag en/of Lelystad

Gewenste aanvangsdatum

17 oktober 2016

Verwachte einddatum

31 maart 2017

Aantal uren per week

8

Gewenste dagen per week

1 dag

Maximaal aantal uren

176 uren

Reageren uiterlijk: Donderdag 6 oktober voor 12:00uur
Evt. selectiegesprekken vinden plaats op: 11 en 12 oktober

Taakomschrijving

De Rijksoverheid heeft ambities met betrekking tot het verbeteren van de dienstverlening naar burger en bedrijf. Hiertoe zet zij in toenemende mate digitalisering in. Nieuwe wet- en regelgeving met een dienstverlenende component gaat uit van digitale dienstverlening, bijvoorbeeld bij de Omgevingswet. Op de ambities waar te maken stuurt de Rijksoverheid op ‘Digitaal 2017’, waarbij burger en bedrijven in 2017 de mogelijkheid krijgen om digitaal zaken te doen met de overheid. Daarnaast wordt een Generieke Digitale Infrastructuur (GDI) gemaakt met landelijke voorzieningen en afspraken, waar overheden verplicht bij moeten aansluiten.

De ambities van de Provincie Flevoland zijn uitgewerkt in het programma Meerjarenaanpak Bedrijfsvoering (MAB). ICTU zal samen met de Provincie Flevoland de eerste noodzakelijke stappen zetten op het vlak van e-dienstverlening en de uitwisseling van data die daarbij hoort.

In het kader van de uitvoering van het MAB plan, plateau 1, van de provincie Flevoland, wordt gevraagd om een verkenning van de mogelijkheden van de vorming van een ‘gegevensmagazijn’ als schakel tussen de interne processen en de externe registers. Het vertrekpunt voor gebruik is provinciale dienstverlening. In het gegevensmagazijn bevinden zich de door de provincie, in de rollen van bronhouder en gebruiker, gebruikte dan wel te gebruiken basisregistraties (GBA, BRK, BAG, NHR, BRT en de BRO t.z.t) en andere raadpleegbare databases. Veel gegevens hebben een geo-component en dat betekent dat daarop speciale aandacht en expertise benodigd is.

Voor de versterking van het team zijn we op daarom op zoek naar een Informatiearchitect met specialistische kennis op het gebied van GEO. Van hem/haar wordt verwacht dat hij/zij samen met de medewerkers van Flevoland die werkzaam zijn op dit terrein (inclusief de betrokken business) deze verkenning gestalte geeft. De start van het traject vindt plaats in de Project Start Architectuur (PSA), zoals deze door ICTU wordt uitgevoerd.

Verbinding met de gehele informatiehuishouding van de provincie alsmede de aansluiting op het huidige en toekomstige applicatielandschap van de provincie en de relatie met DSO en de Digitale Overheid is uitgangspunt. Verwacht wordt de oplevering van een soll-architectuur van genoemd gegevensmagazijn. Dit resultaat is weer een onderdeel van de basis van de roadmap voor e-dienstverlening zoals deze in Q1 van 2017 wordt opgeleverd.

Verbinding wordt gelegd met de in november te houden Data Governance Scan en de verkenningen die uitgevoerd worden op een open data platform en een pilot op de toepassing van open data in de provincie. Waar mogelijk adviseert de expert op deze trajecten.

Gewenste profiel

De Informatiearchitect heeft zich gespecialiseerd in geo-informatie heeft zich in het overheidsdomein ontwikkeld tot allround ICT-projectleider, adviseur en procesbegeleider, zodat hij/zij deze rollen doelgericht kan inzetten om tot een gezamenlijk resultaat te komen.

Hij/zij heeft oog voor de verschillende belangen van de betrokkenen en voor de vele facetten die het complexe vraagstuk kenmerken. Hij/zij is in staat met breed gedragen adviezen te komen die duidelijk, begrijpelijk en uitvoerbaar zijn.

Competenties

 • Analytisch

 • Goed technisch inzicht

 • Onderhandelingsvaardig

 • Uistekende mondeling en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid

 • Werkt planmatig en gestructureerd

 • Organisatiesensitief

 • Samenwerken en verbinden

Eisen

 • WO-opleiding

 • Aantoonbare ervaring met Geo-data

 • Beschikbaar vanaf oktober

 • Aantoonbare ervaring met procesbegeleiding

 • Kennis en ervaring met gegevensmanagement en informatiebeheer

Wensen

 • Kennis en ervaring met geo-data* (indien >10 jaar de maximale score)

 • Ervaring binnen het provinciale domein* (indien >4 jaar ervaring de maximale score)

 • Ervaring met het opzetten en inrichten van gegevensmagazijnen* (indien 'ja', maximale score)

*Kijk voor specifieke score op de wensen op onze website.

Reageren?

Ik zie graag uiterlijk donderdag 6 oktober 12.00 uur je CV, tarief, motivatie en details rondom beschikbaarheid (ínclusief wel of niet aanwezig kunnen zijn op genoemde datum van selectiegesprekken) tegemoet.

Met vriendelijke groet,
Team Hinttech Staffing

Hinttech is sinds 2007 een gecontracteerde (ICT) resource partner van ICTU.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten