Jaarverslag GRI specialist

Intermediair
Immens Interim Management
Geplaatst op
05-10-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Uurtarief
100
Op locatie
Groningen
Reacties
2
Bekeken
482
Status
Open
Referentie
Specialist Jaarverslag - GRI ric

TOP-Opdrachtgevers

 • Baker Tilly Berk NV 43 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Wij zoeken een ervaren jaarverslagspecialist , die een belangrijke monitoring rol krijgt in de totstandkoming van het jaarverslag 2016 en die tevens de nieuwe aanpak van het jaarverslag mede kan vormen.
Van essentieel belang is dat de kandidaat aantoonbare ervaring heeft met het verbeteren van een jaarverslagproces bij een grote, bij voorkeur beursgenoteerde, onderneming.
Hierbij is een goede kennis van de wettelijke vereisten zoals bijvoorbeeld de GRI, Corporate Governance code, de relevante richtlijnen en de maatschappelijke ontwikkeling essentieel. Verder is de kandidaat in staat om de eisen en wensen om te zetten naar een pragmatische aanpak en structuur.
Om als ervaren specialist jaarverslag aan de slag te gaan

 • Heb je aantoonbare ervaring opgedaan met opstellen en het verbeteren van een jaarverslag bij O.O.B's of een grote, bij voorkeur beursgenoteerde, onderneming;

 • Heb je goede kennis van de wettelijke vereisten, de relevante richtlijnen en de maatschappelijke ontwikkelingen ten aanzien van jaarverslagen;

 • Ben je gewend om in een complexe organisatie te werken. Hier heb je bewezen inzicht te hebben in de samenhang van je eigen werkterrein met andere werkterreinen/afdelingen en heb je laten zien in staat te zijn om grote vraagstukken in een bredere context te plaatsen;

 • Beheers je de Nederlandse en Engelse taal goed in woord & geschrift;

 • Ben je communicatief vaardig en kun je je argumenten goed overbrengen.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  05-10-2016 16:05
  Plaats
  Zeewolde

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  09-10-2016 18:14
  Plaats
  Breda
  Geplaatst door
  2Omega
  Status
  Standaard

  Wat een leuke opdracht.
  Lijkt wel op mijn lijf geschreven te zijn.

  Ik beschik over seniore (ook qua leeftijd) ervaring in het produceren en aansturen van jaarrekening processen. Waaronder bij Eneco Energie, Vivenda Media Groep (beurs genoteerd, AFM toezicht) en Nidera Holding (wereldwijde organisatie in agri commodities en bio fuels, 17 miljard omzet).

  Bij Eneco was ik betrokken bij het volleig nieuw opzetten van het jaarverslag - in nauwe samenwerking met de CFO - en het - destijds nog innovatief - schrijven van de risico paragraaf.
  Bij Nidera was de coördinatie wereldwijd cruciaal.
  Bij Vivenda stond de acceptatie van een hernieuwd geschreven jaarverslag centraal als gevolg van de meerdere reversed take-overs en de complexe financieringsstructuur.

  Mijn achtergrond is accountancy en bedrijfseconomie met specialisatie risk management en corporate governance.

  Ik beschik over solide kennis en ervaring in het aansturen (monitoren, coördinatie diverse organisatieonderdelen , voortgangsbewaking en het schakelen met de controlerende accountant) van het jaarrekening productieproces.
  Dat vereist dus goede management skills.

  Ik beschik over up-to-date kennis over nationale (Raad voor de Nederlandse Jaarverslaggeving) internationale rapportage standaarden (IFRS), Code Tabaksblad en Global Reporting Initiative rischtlijnen.
  Ik weet ook kennis te mobiliseren in deze setting van standaarden en richtlijnen, indien dit noodzakelijk is.

  Mijn Nederlandse taalvaardigheden zijn uitstekend. Daarnaast beheers ik de Engelse en Duitse taal gezien mijn internationale bedrijfsleven achtergrond.

  Ik kan goed samenwerken met mensen, mensen motiveren en in staat complexe onderwerpen terug te brengen tot de essentie.

  Deze opdracht lijkt mij leuk om te doen omdat het zo dicht bij mijn professionaliteit zit. Uiteraard realiseer ik mij dat de opdracht een belangrijke verantwoordelijk is.

  Hartelijke groet,

  Rob Boemen
  0651 335 992
  nl.linkedin.com/in/robertboemenJouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten