Marklogic XML/Java ontwikkelaar

Opdrachtgever
Capwell BV
Geplaatst op
04-10-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Den Haag
Reacties
0
Bekeken
880
Status
Open
Referentie
CAP10167566

TOP-Opdrachtgevers

  • KPN Consulting 238 opdrachten
  • Helion IT 159 opdrachten
  • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Situatieschets

Onze opdrachtgever biedt publicatie- en informatiediensten en toepassingen voor de keten van wet- en regelgeving. Dit doen zij voor alle overheidsorganisaties. Hun producten zijn gericht op zowel de professionele gebruikers als de burger. Zij stimuleren hergebruik van onze open data en maken de toeleiding naar onze informatie zo laagdrempelig mogelijk (o.a. met apps).

Probleemstelling en doel

Het omgevingsrecht bestaat uit tientallen wetten en honderden regelingen voor ruimte, wonen, infrastructuur, milieu, natuur en water. Zij hebben allemaal hun eigen uitgangspunten, werkwijzen en eisen. De wetgeving is daardoor te ingewikkeld geworden voor de mensen die ermee werken.

Daardoor duurt het bijvoorbeeld langer voordat een project kan starten. Het kabinet maakt het omgevingsrecht makkelijker en voegt alle regelingen samen in 1 Omgevingswet. Een belangrijk aspect van de omgevingswet is de digitale ondersteuning ervan.Deze ondersteuning moet onder meer leiden tot eenvoudiger procedures en lagere kosten voor initiatiefnemers en bevoegd gezagen. Om deze doelstelling te realiseren is het programma Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) gestart waarin verschillende projecten zijn opgenomen die gezamenlijk de programmadoelen moeten realiseren.

Onze opdrachtgever is een van de partijen die de infrastructuur bouwt om de nieuwe processen te ondersteunen.

Daarnaast heeft onze opdrachtgever de strategische keuze gemaakt voor het product Marklogic, dat de basis legt voor een nieuwe organisatie brede ICT architectuur.

Omschrijving opdracht / taken en verantwoordelijkheden

Onze opdrachtgever zoekt nu een Marklogic XML/Java ontwikkelaar met hands-on projectervaring voor het ontwikkelen van componenten binnen het op Marklogic gebaseerde platform:

Onze opdrachtgever werkt samen met het Kadaster en Geonovum aan de infrastructuur voor de nieuwe Omgevingswet. Hiervoor voert onze opdrachtgever een aantal Proof of concepts uit, en wordt er later dit jaar een eerste productiecomponent gebouwd. De data die in ML geladen wordt, is een combinatie van XML en GML. Bij de ontwikkeling wordt gebruikgemaakt van de Marklogic Java api, XQuery, triggers, berichten orkestratie.

Technologie is naast de Marklogic database ook Java en GIS frameworks. Voor berichtenuitwisseling zal Digikoppeling worden gebruikt.

De vernieuwing van bestaande systemen (vb decentrale regelingenbank, workflowmanagement, attenderingen)

De ontwikkelaar is verantwoordelijk voor

  • het bouwen van componenten in Java, Xquery en XSLT als onderdeel van het platform waar Marklogic onderdeel van uitmaakt of voor specifieke toepassing binnen een applicatie;

  • Het implementeren van geo specifieke functies op MarkLogic;

  • Het bouwen van webservices met derde partijen voor zowel input als output van gegevens,volgens standaarden als Digikoppeling; - Documentatie opgeleverde codes.

Deliverables

Componenten binnen het platform, bestaande uit

  • Werkende software

  • Geteste (unittest) software

  • Documentatie van de code

Start

over 2 a 3 weken

Inzet

5 dagen per week

Locatie

Den Haag

Duur

12 maanden

Referentie: CAP10167566

Capwell werkt uitsluitend met zelfstandige ICT-professionals die in het bezit zijn van een VAR-WUO of VAR-RR verklaring.

Aanbieding graag onder vermelding van beschikbaarheid, uurtarief (range) en CV.

Contactpersoon: Robert Gritter, Capwell

Capwell - elements for ICT success

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten