Allround Developer

Opdrachtgever
ICQ-Groep
Geplaatst op
05-10-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
3
Bekeken
576
Status
Gesloten
Referentie
20119623

Afrondingstoelichting

Beste relatie,

Allereerst willen wij u bedanken voor uw reactie op deze opdracht.
Uit de diverse ontvangen aanbiedingen hebben we een keuze gemaakt.

De kandidaat die wij aan onze opdrachtgever hebben voorgesteld, heeft inmiddels een persoonlijke bevestiging van aanbieding van ons ontvangen.

Mocht u deze maal niet door ons zijn geselecteerd, hopen wij toch dat u onze aanvragen blijft volgen. Wij danken u voor de genomen moeite ons uw CV en motivatie te hebben toegezonden.
Indien u nog niet in ons bestand bent opgenomen, zullen we dat spoedig doen. Wij zullen u dan proactief informeren over ons actuele aanbod van nieuwe opdrachten.

Onze opdrachten treft u tevens op onze website www.icq.careers aan onder de tab “vacatures”. Daarnaast kunt u ons aanbod volgen via Twitter, Facebook en LinkedIn.

Met vriendelijke groet,

ICQ Groep

Loolaan 22
7315AB Apeldoorn
Postbus 1458
1300 BL Almere

T 055-303 1464
E info@icq.careers
W www.icq.careers


TOP-Opdrachtgevers

 • KPN Consulting 242 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten
 • Helion IT 160 opdrachten

Omschrijving

Aanvraag 20119623 Tijdelijke inhuur

Voor Gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een Allround Developer.

Profiel Organisatie

De Gemeente Amsterdam heeft 7 stadsdelen: Centrum, Nieuw-West, Noord, Oost, West, Zuid, Zuid-Oost.
De stadsdeelorganisaties zijn vooral gericht op de uitvoering van stedelijk beleid. De meeste ambtenaren die in de stadsdelen werken, ziet u dan ook dagelijks op straat: de veegdienst, het onderhoud van het groen, handhaving en het ophalen van afval. Ook bij de begraafplaatsen, zwembaden en sporthallen werken meestal stadsdeelmedewerkers. De ambtenaren die in de stadsdeelkantoren werken, hebben taken op het gebied van vergunningen, toezicht en het uitvoeren van stedelijk beleid in de wijken.
In elk stadsdeel zijn ook de loketten waar u bijvoorbeeld uw paspoort kunt verlengen of aangifte van geboorte kunt doen. Deze loketten zijn onderdeel van Dienstverlening en Informatie.

Stadsdeel West

Stadsdeel West is in januari gestart met een pilot OpenStadsdeel. Doel van de pilot is om te kijken hoe de huidige interactie tussen stadsdeel en bewoners te verbeteren met (online) digitale technologie om nog meer aan te sluiten bij dynamiek in buurt en energie van bewoners. Bij OpenStadsdeel werkt een klein team bestaande uit een programmamanager, een developer, een interaction designer en afhankelijk van de casus, betrokkenen ambtenaren, bewoners en experts. Het team gaat eerst klein aan de slag: met losse functionaliteiten en simpele prototypes haakt het in op al geplande bijeenkomsten en inspraakavonden/trajecten. Later breder, met tools en apps voor meerdere stappen in een participatieproces. Soms zal het team met deze experimenten aansluiten bij initiatieven van bewoners zelf. OpenStadsdeel gebruikt zoveel mogelijk bestaande (participatie)software en maakt die op maat. Uiteindelijk werkt het team toe naar een continue platform van functionaliteiten, dat het stadsdeel voor langere tijd kan inzetten. Hoewel het gaat om het inzetten van digitale tools, focust de pilot zich met name op de zogenaamde soft requirements: dwz wat het gebruik van digitale tools betekent voor de interne organisatie en bewoners.

De opdracht en jouw takenpakket

Ben jij een enthousiaste Developer met communicatieve skills? Vind je het leuk om naast jouw werkzaamheden mee te denken over functionaliteiten? Om af en toe mee te gaan naar sessies met bewoners en de buurt in te trekken en burgers te interviewen met als doel; uitvinden of digitale middelen ingezet kunnen worden om participatie te vergroten? Dan hebben wij bij Stadsdeel West een boeiende opdracht voor jou!
In het team vervul jij de rol van creatieve programmeur die in staat is om vragen in prototypes te vertalen en tevens in staat is deze experimenten/ het testen ervan te begeleiden. Op basis van de ontwerpen van de interaction designer maak jij prototypes voor digitale tools, ism de interaction designer en andere betrokkenen. Dit alles met als doel een betere interactie tussen ambtenaren, bewoners en ondernemers tot stand te brengen. Een interactie die uit is op samenwerking, in plaats van op ‘input ophalen’.
Naast het maken en testen van prototypes verwachten we van jou als developer dat je als lid van het team meedraait in kwalitatieve testsessies met bewoners en/of ambtenaren en dat je een actieve bijdrage levert in onderzoek in de buurt om te bepalen welke functionaliteiten en welke tools we moeten gebruiken ( discovery fase of UX fase). Ook doe je als lid van het OpenStadsdeel team mee aan sessies om te komen tot ideeën en ontwerpen en het opstellen van een eindevaluatie (ideationsessies). De sessies voor gebruikersinzichten en ideation worden geleid door de interaction designer.

Functie eisen (knock-out criteria)

 • Je beschikt minimaal over aantoonbaar HBO werk- en denkniveau. Dit werk- en denkniveau is opgedaan door relevante werkervaring en/of een minimaal behaald HBO diploma.

 • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring op het gebied van development.

 • Je hebt kennis van HTML5, CSS, Javascript/Jquery, LESS/SASS en Grunt.

 • Je hebt kennis van, en ruime ervaring met PHP en/of Phyton.

Competenties

 • Creativiteit

 • Sociaal vaardig

 • Probleemoplossend vermogen

 • Teamplayer / samenwerken

Functie Wensen

 • Je hebt in het verleden samengewerkt en kennis en ervaring opgedaan (in projecten) met 'niet professionele eindgebruikers' zoals, bewoners, passanten en ondernemers.

 • Je hebt kennis van digitale (online) participatietools/platforms.

 • Je hebt een hbo/wo diploma in de richting Informatica, Economie of Wiskunde

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag

Locatie

Amsterdam

Startdatum

zsm

Duur

31-12-2016

Optie op verlenging

Ja, maximale duur inhuur is 12 maanden

Inzet

16-24 uur per week

Tarief

67,50 - € 70

Sluitingsdatum

11-10-2016

Sluitingstijd

12:00

Intakegesprek

NNB

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?

 • CV in ”Word-formaat” geschreven in de taal van de uitvraag;

 • Motivatie geschreven in de “ik-vorm”, waarin u zowel kort en bondig ingaat op de scope van de opdracht als puntsgewijs uw aansluiting op de eisen en wensen toelicht;

 • Uw beschikbaarheid (per wanneer, aantal uren per week en vakantieplannen);

 • Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW);

N.B.

 • Bij het ontvangen van uw reactie gaan wij er vanuit dat uw aanbieding voor deze aanvraag exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor deze aanvraag wordt ingediend.

 • Onvolledige aanbiedingen worden niet door ons in behandeling genomen.

 • Tijdens het selectieproces wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang. Mocht u vragen hebben, dan staan wij u graag te woord.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


3 reacties

 • Datum
  05-10-2016 15:43
  Plaats
  Rotterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  06-10-2016 12:19
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  07-10-2016 17:56
  Plaats
  Renkum

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten