(Senior) Data Engineer

Intermediair
IT Recruitment
Geplaatst op
06-10-2016
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
7
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • Novaccent 23 opdrachten
 • KPN Consulting 244 opdrachten
 • WTS Detachering 28 opdrachten

Omschrijving

Profiel Data Engineer
Het DataLab is voor het DataPunt op zoek naar een ervaren en gedreven Data Engineer met een passie voor de stad Amsterdam, state-of-the art techniek en Open Source data infrastructuur. Een ‘nieuwe generatie’ Data Engineer met aantoonbare ervaring in data(flow) modellering (open source) ten behoeve van Business Intelligence (Reporting en Datascience). Een professional die goed in staat is om bestaande dataflows door heterogene landschappen om te bouwen naar systematische dataflows in de generieke stedelijke datavoorziening DataPunt.

Profiel opdrachtgever
Als Data Engineer ga je aan de slag bij het DataLab dat onderdeel is van Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS). Een dynamische omgeving waar veel uitdagingen liggen. Werken in het Datalab van de gemeente Amsterdam betekent in teamverband elke dag met veel energie en plezier werken aan data gedreven vraagstukken en oplossingen voor een dynamische en leefbare stad, in een inspirerende werkomgeving én met de meest innovatieve (Open Source) technologieën.
Het DataLab is gevestigd aan 'de knowledge mile' midden in het bruisende en levendige centrum van Amsterdam. In het DataLab wordt mondiale kennis samengebracht en wordt gewerkt aan data oplossingen voor de stad. Medewerkers van de gemeente kunnen in het DataLab terecht voor advies en ondersteuning bij hun datavragen. Ook is het een plek waar kennis beschikbaar is over gegevenssets binnen en buiten de gemeentelijke organisatie en waar analyses en visualisaties van gegevens worden ontwikkeld.
In het DataLab van de gemeente Amsterdam wordt gewerkt aan DataPunt. DataPunt is dé smart-city data-infrastructuur die helpt om gegevens vindbaar en toegankelijk te maken. Dit wordt gerealiseerd door data-professionals die met vernieuwende open source technologie en een Agile/Scrum werkwijze werken aan de doorontwikkeling van DataPunt. Amsterdam deelt haar data ten behoeve van dienstverlening en samenwerking in de stad en het ontwikkelen van innovatieve producten en diensten. Ben jij benieuwd naar de software die ontwikkeld wordt? Neem dan een kijkje op: github.com/datapuntamsterdam
Voorbeelden van Open Data vind je hier: api.datapunt.amsterdam.nl/api/ Onderzoek Informatie en Statistiek (OIS) valt onder het cluster Dienstverlening en Informatie van de Gemeente Amsterdam. OIS laat de gemeente Amsterdam optimaal gebruik maken van data en kennis om beslissingen te nemen en/of beleid uit te voeren. Onder andere door data beschikbaar te stellen en toegankelijk te maken en door te laten zien wat je met data en kennis kunt doen.

Eisen
Je beschikt minimaal over een HBO werk- en denkniveau. Het werk- en denkniveau dient aangetoond te worden doormiddel van een diploma en/of werkervaring. Een afgeronde HBO of universitaire opleiding richting informatica of informatica-gerelateerd is een grote pré.
Je hebt in de afgelopen 8 jaar minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring (opgedaan) met Data Engineering.
Je hebt kennis van, en aantoonbare ervaring (> 1 jaar) met Dataflow modellering (Python).
Je beschikt over ‘eigen apparatuur’ om te gebruiken tijdens deze opdracht (Bring Your Own Device).

Competenties:

 • Samenwerken / Teamplayer

 • Plannen en Organiseren

 • Resultaatgerichtheid

 • Accuratesse

 • Toegankelijkheid

 • Initiatief

 • Analytisch vermogen

 • Communicatieve vaardigheden (schriftelijk en mondeling)

 • Flexibiliteit

 • Verantwoordelijkheid.

Wensen
Je hebt minimaal 1 jaar aantoonbare ervaring met Django;
Je hebt minimaal 6 maanden ervaring met Data Virtualisatie;
Je hebt minimaal 6 maanden ervaring met PostgreSQL;
Je hebt minimaal 6 maanden ervaring met Apache Spark SMACK stack;
Je hebt minimaal 6 maanden ervaring met OpenStack;
Je hebt minimaal 3 maanden ervaring opgedaan met ETL processen.

Werkweek
32-36 uur

Een leuke baan voor jou? Neem dan snel contact met ons op. Wij zorgen voor een snelle afhandeling van de sollicitatie.

Voor meer informatie neem je contact op met onze recruitmentconsultant Jan Kroon.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten