Interim Financieel Beleidsmedewerker

Intermediair
YER Interim Management Solutions
Geplaatst op
05-10-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Uurtarief
65
Op locatie
Friesland
Reacties
2
Bekeken
498
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Beste,
Dank voor je reactie.
Helaas heb ik geen geschikte kandidaat kunnen vinden.
Gr Jan Jaap Akse YER


TOP-Opdrachtgevers

 • Baker Tilly Berk NV 44 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Let op: deze opdracht is alleen interessant voor een financials met gemeente ervaring!

Wij zoeken een medewerker met bij voorkeur kennis van gemeentefinanciën en communicatief vaardig (zowel mondeling als schriftelijk).

Te verrichten werkzaamheden

 • Ondersteuning bij BBV-project

Vanaf begrotingsjaar 2017 moeten gemeenten voldoen aan de vernieuwde BBV. Dit heeft behoorlijk wat wijzigingen in de gemeentelijke financiën tot gevolg. Het voldoen aan de nieuwe BBV is in onze gemeente projectmatig opgepakt, waarbij ook de gemeenteraad voldoende wordt betrokken. Het project heeft beleidsmatige aspecten (beleidsindicatoren ed.), maar ook veel technische aspecten (beheer rekeningschema).

 • Hypothekendossier

Onze gemeente heeft een hypothekenportefeuille van personeelshypotheken.
Vanaf 1 januari 2016 heeft onze gemeente te maken met veranderde fiscale wet- en regelgeving. Onze verstrekte hypotheken zijn namelijk tegen een lager rentepercentage verstrekt dan de marktrente. Nu zijn we vanaf deze datum verplicht om dit rentevoordeel voor de betreffende (oud-)werknemer te berekenen en te belasten als loon (in natura).
Onze gehele hypothekenportefeuille moet worden doorlopen waarbij het rentevoordeel per jaar berekend moet worden (binnen de daarvoor geldende kaders). Daarnaast moeten de (oud)medewerkers met een hypotheek geïnformeerd worden, de loonadministratie moet de juiste gegevens ontvangen of ingeval van gepensioneerden moet het ABP worden ingelicht.

 • Actualiseren risicoprofielen (in het kader van risicomanagement) voor de jaarrekening 2016

Ten behoeve van de jaarrekening 2016 (en het bepalen van het weerstandsvermogen) worden jaarlijks de bestaande risicoprofielen geactualiseerd in samenwerking met de inhoudelijke vakafdelingen. Daarnaast wordt een aantal nieuwe risicoprofielen opgesteld. Samen met de inhoudelijke vakafdeling wordt het risicoprofiel, met bijbehorende beheersmaatregelen, doorgenomen en beoordeeld. Vervolgens wordt het profiel geactualiseerd en worden de risicoprofielen opgenomen in de jaarrekening en het weerstandsvermogen bepaald.

 • Opstellen interne controleplan 2017

Door het uitvoeren van de interne controles wordt het zelf controlerend vermogen aangescherpt wat een bijdrage levert aan het “in control” zijn van de organisatie. Voor de accountant is de kwaliteit van de interne controle bepalend voor de noodzakelijke breedte en diepgang van zijn controle. Hoe hoger de kwaliteit van de verbijzonderde interne controle door de organisatie, hoe minder controlewerkzaamheden de accountant hoeft uit te voeren. Het interne controleplan 2017 geeft de gewenste interne controle van het komende jaar weer. De basis van het IC-plan is een risicoanalyse van de verschillende processen.

 • Opstellen jaarplan planning & control 2017

Elk jaar wordt een jaarplan opgesteld met daarin de tijdsplanning van processen rondom de planning en controldocumenten. In het plan wordt duidelijk aangegeven wie, welke verantwoordelijkheid heeft en welke stappen doorlopen moeten worden en wanneer.

 • Andere op dat moment voorkomende werkzaamheden bij cluster financieel beleid.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  05-10-2016 16:12
  Plaats
  Zeewolde

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  07-10-2016 16:36
  Plaats
  Waalwijk

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten