Adviseur Planning & Control / Business-analist

Intermediair
P.J.H. van Boheemen Consu
Geplaatst op
08-10-2016
Periode
Binnen een jaar
Uurtarief
75
Op locatie
Amterdam
Reacties
0
Bekeken
11
Status
Gesloten
Referentie
161007

TOP-Opdrachtgevers

  • Yacht bv 31 opdrachten
  • Baker Tilly Berk NV 43 opdrachten

Omschrijving

Voor onze opdrachtgever, een non-profitorganisatie, is VBCI op zoek naar een Adviseur Planning & Control / Business-analist

Algemeen

Standplaats

Amsterdam

Startdatum

01-11-2016

Einddatum

01-03-2017 (met optie tot verlenging)

Uren per week

36

​Opdrachtomschrijving

Binnen het directoraat Services (DS) verzorgt de afdeling “Bedrijfsvoering en Innovatie” (B&I) voor de interne klanten van DS ondersteuning met projectmanagement, contractmanagement, kwaliteitsmanagement en een aantal administratieve activiteiten. Tevens is binnen B&I een adviseur P&C/Business-analist werkzaam.

Belangrijkste verantwoordelijkheden

P&C activiteiten

Je faciliteert een gedegen P&C cyclus in het DS. Je adviseert over de verdeling van budgetten, richt rapportages in, analyseert de resultaten en adviseert over de te nemen maatregelen. Je gesprekspartners daarbij zijn de managers van de DS-onderdelen en de directeur DS. Je stelt de periodieke financiële rapportages ten behoeve van de RvB op, inclusief de toelichting bij de cijfers en fungeert als aanspreekpunt voor centrale afdelingen zoals controlling en internal audit. Uiteraard stel je mogelijke verbeteringen voor ten aanzien van afrekenmodellen, kostenplaatsstructuur, projectstructuur e.d., en voert deze in.

Business Analyse

Je speelt een belangrijke rol bij de voorbereiding van strategische keuzes zoals inbesteden vs uitbesteden, huur vs koop, etc. Je verzamelt data en stelt business cases op ter ondersteuning van besluitvorming. Bij (Europese) aanbestedingen, die regelmatig plaatsvinden, lever je een bijdrage aan de onderbouwing van het bestek.

Bij grote projecten verzorg je de datamining op bestaande gegevens. Je werkt het business model uit, verzorgt kosten- en opbrengstencalculaties en bepaalt het besparingspotentieel. Van de nieuwe situatie richt je de mede de informatievoorziening in inclusief AO.

Functie-eisen 
•Je bent in het bezit van een HBO- of (post)universitair diploma bedrijfseconomie
•Je hebt, via CV aantoonbaar, minimaal 6 jaar werkervaring waarvan vier jaar als controller / business analist
•Je hebt bij voorkeur, via CV aantoonbaar, kennis van facilitaire processen in een grote organisatie
•Je bent vaardig in het onderhouden van goede werkrelaties, gericht op samenwerken
•Een slimme cijferaar die in staat is om de veelzijdige bedrijfsvoering van DS snel te doorgronden en in betrouwbare cijfers en prognoses te vangen;
•Een kritische sparringpartner voor de managers;
•Een nieuwsgierige analist die cijfers niet direct voor waar aanneemt en altijd de achtergrond wil weten;
•Een goede communicator die helder standpunten uitdraagt en een meningsverschil niet uit de weg gaat maar wel steeds de verbinding met zijn collega’s zoekt. Je bent in staat je inzichten en mening helder op schrift te stellen.

Herken je jezelf in bovenstaand functieprofiel en voldoe je aan alle eisen? Stuur dan direct jouw CV met begeleidend schrijven waarom jij de perfecte kandidaat bent voor deze functie.

Het gesprek zal plaatsvinden op 26 oktober 2016 van 10.00 – 10.45

Heb je vragen over deze opdracht of over de selectieprocedure? Neem dan contact op met Johan Boekhoudt via Johan@vbci.nl

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten