Channelmanager Online / Product Owner

Opdrachtgever
Datapool BV
Geplaatst op
07-10-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Utrecht
Reacties
1
Bekeken
519
Status
Gepauzeerd
Referentie
1610-15

TOP-Opdrachtgevers

 • Helion IT 160 opdrachten
 • KPN Consulting 242 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Rol

Channel Manager Online / Product Owner

Type inzet

Detachering

Locatie

Utrecht

Start

1 november

Uren per week

36

Duur van de inzet

3 mnd

Uiterste reactie datum

11 oktober, 15.00 uur

Tarief indicatie

marktconform

Voor een van onze opdrachtgevers in Utrecht zoeken wij voor een start per 1 november as. een Channel Manager Online / Product Owner
Het betreft een grote nationale speler die haar diensten aan de zakelijke gebruiker als ook consument onder andere via haar e-commerce activiteiten veemarkt. Binnen de afdeling channel management is behoefte aan tijdelijke ondersteuning.

Context

De afdeling Channelmanagement is verantwoordelijk voor de herkenbare en intuïtieve plaatsing en inrichting van de klantcontactkanalen van de opdrachtgever met een onderling gelijke klantbeleving. Dit doet men voor service, verkoop en informatie. Recent is er een toekomstgerichte Omnichannel visie opgesteld.
Vacante rol
De Channelmanager Online geeft een bindend advies over het wel of niet uitvoeren van projecten of veranderingen voor een specifiek gebied in het online domein op basis van rendement en of het past in de totale projecten roadmap en de doelstellingen van de opdrachtgever. De gezochte kandidaat treedt hierbij op als product owner van het betreffende klantcontactkanaal en vormt een belangrijke schakel tussen marketing, ict en operatie en tussen uitvoering en management. Het kunnen schakelen tussen een lange termijn, breder perspectief en een korte termijn specifiek onderwerp is belangrijk, naast de persoonlijke vaardigheden om stakeholders actief te betrekken en te informeren.

Voor deze tijdelijke rol zoekt de opdrachtgever voor het online channel management team een professional die verantwoordelijk wordt voor het inrichten en verbeteren van het online sales domein. Deze product owner stemt de inrichting van de online kanalen af met de andere online collega’s en is samen met het realisatieteam verantwoordelijk voor de analyse, specificatie en realisatie van verbeteringen en veranderingen in het online sales domein. Goede afstemming en samenwerking met andere teams in de interne waardeketen is hierbij belangrijk. Binnen de opdrachtgever werkt men agile binnen het online domein. Projecten waarvoor de gezochte kandidaat (mede) verantwoordelijk wordt, zijn o.a: het faciliteren van gepersonaliseerde content en het integreren en migreren van externe websites naar het opdrachtgevers web domein, het opzetten van nieuwe gedeeltes van de online omgeving gericht op nieuwe bid – en tender trajecten.

Samen met de collega’s van Channelmanagement ontwikkelt en beheert de gezochte kandidaat een solide en tegelijkertijd flexibel omnichannelportfolio waarmee de opdrachtgever kan voldoen aan de klantbehoefte en omzetdoelstellingen.
Het opzetten van een keten overstijgend beheerproces is onderdeel van de werkzaamheden

Verantwoordelijkheden

De volgende werkzaamheden behoren tot het takenpakket van de gezochte kandidaat

 • Visie & strategie: vanuit de bestaande omnichannelvisie, klantbehoefte de customer journey opstellen, doorontwikkelen en doorvertalen van een productvisie voor online sales, vanuit klantperspectief en vanuit de visie van de opdrachtgever

 • Stakeholdermanagement: samenwerking met interne en externe stakeholders in de realisatieketen zoals Marketing, Business Systemen, Juridische Zaken, Klantenservice, Service & Operations en diverse managementteams.

 • Factbased werken: vanuit klantonderzoek, realisatiecijfers en analyses overkoepelende conclusies kunnen trekken en doorvertalen naar acties in samenwerking met je collega’s.

 • Communicatie: in staat zijn om complexe materie te vereenvoudigen en kernachtig goed te kunnen verwoorden en presenteren, zowel in woord als geschrift.

 • Verwachtingsmanagement: managen verwachtingen en omgaan met soms tegengestelde belangen. Van belang om te sturen op resultaten en voortgang.

 • Rapporteren en besluitvorming: zorgdragen voor heldere rapportages en het toelichten van de voortgang in (programma) managementteams.

 • Voorbereiden van besluiten en deze in diverse gremia voorleggen.

 • Initiëren, verbinden en inspireren: vanuit persoonlijke uitstraling en initiatief bijdragen aan inhoudelijke verbondenheid in de verschillende werkdomeinen om zo het effect daarvan te vergroten.

 • Beslissen en activiteiten initiëren: Kandidaat neemt verantwoordelijkheid voor eigen werk en projecten, neemt zelf initiatief en kan goed zelfstandig functioneren

 • Realisatie: definiëren en realiseren van de kanaalinrichting t.b.v. een (gepersonaliseerd) aanbod online via website van de opdrachtgever, waarmee deze de klanttevredenheid kan vergroten en de omzet kan laten stijgen.

Gevraagde kennis en ervaring

 • WO werk en denk niveau (of HBO met meerdere jaren aantoonbare ervaring)

 • Kennis van het werkveld van klantcontactkanalen in de dienstensector en ervaring met het denken vanuit customer journey’s

 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een commerciële omgeving op het gebied van business development en innovatie, stakeholdermanagement en verandermanagement

 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring in het inhoudelijk coördineren van verschillende werkgebieden en het opzetten van visie en strategie daarvoor.

 • Bewezen resultaten neergezet in het online domein die bijdragen aan klantgemak en aan de bedrijfsvisie

 • Aantoonbare ervaring met agile werken en het toepassen van scrum werkwijzen.

Van kandidaten die zichzelf herkennen in bovenstaand profiel, zien we graag een up-to-date CV voorzien van een op deze rol toegespitste korte motivatie. Graag zien we het gewenste tarief daarbij vermeld. En tot slot het verzoek om reeds geplande cursusdagen, vakanties en dergelijk ook aan te geven in de reactie.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  07-10-2016 16:42
  Plaats
  Den Haag

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten