Informatie Analist

Opdrachtgever
ICQ-Groep
Geplaatst op
07-10-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Uurtarief
80
Op locatie
Amsterdam
Reacties
1
Bekeken
661
Status
Gesloten
Referentie
20119646

Afrondingstoelichting

Beste relatie,

Allereerst willen wij u bedanken voor uw reactie op deze opdracht.
Uit de diverse ontvangen aanbiedingen hebben we een keuze gemaakt.

De kandidaat die wij aan onze opdrachtgever hebben voorgesteld, heeft inmiddels een persoonlijke bevestiging van aanbieding van ons ontvangen.

Mocht u deze maal niet door ons zijn geselecteerd, hopen wij toch dat u onze aanvragen blijft volgen. Wij danken u voor de genomen moeite ons uw CV en motivatie te hebben toegezonden.
Indien u nog niet in ons bestand bent opgenomen, zullen we dat spoedig doen. Wij zullen u dan proactief informeren over ons actuele aanbod van nieuwe opdrachten.

Onze opdrachten treft u tevens op onze website www.icq.careers aan onder de tab “vacatures”. Daarnaast kunt u ons aanbod volgen via Twitter, Facebook en LinkedIn.

Met vriendelijke groet,

ICQ Groep

Loolaan 22
7315AB Apeldoorn
Postbus 1458
1300 BL Almere

T 055-303 1464
E info@icq.careers
W www.icq.careers


Omschrijving

Aanvraag 20119646 Tijdelijke inhuur

Voor Gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een Informatie Analist

De opdrachtgever

De opdrachtgever is op zoek naar een ervaren Informatieanalist die passie heeft voor de stad Amsterdam, Open Data, innovatie, Agile/Scrum, het ontleden van data vraagstukken en data gedreven ontwikkelen. Een professional die denkt in oplossingen en innovatieve producten in plaats van doemscenario's en doorzet wanneer uitdagingen complex worden. Een analist die met alle betrokkenen nauwgezet te werk gaat, die oog voor details en kwaliteit heeft en op de juiste momenten kan schakelen tussen abstractie, prioriteiten en details.

Als Informatieanalist ga je aan de slag bij het DataLab dat onderdeel is van Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS). Een dynamische omgeving waar veel uitdagingen liggen. Werken in het Datalab van de gemeente Amsterdam betekent in teamverband elke dag met veel energie en plezier werken aan data gedreven vraagstukken en oplossingen voor een dynamische en leefbare stad, in een inspirerende werkomgeving én met de meest innovatieve Open Source technologieën.

Het DataLab is gevestigd aan 'de knowledge mile' midden in het bruisende en levendige centrum van Amsterdam. In het DataLab wordt mondiale kennis samengebracht en wordt gewerkt aan data oplossingen voor de stad. Medewerkers van de gemeente kunnen in het DataLab terecht voor advies en ondersteuning bij hun datavragen. Ook is het een plek waar kennis beschikbaar is over gegevenssets binnen en buiten de gemeentelijke organisatie en waar analyses en visualisaties van gegevens worden ontwikkeld.

In het DataLab van de gemeente Amsterdam wordt gewerkt aan DataPunt. DataPunt is dé smart-city data-infrastructuur die helpt om gegevens vindbaar en toegankelijk te maken. Dit wordt gerealiseerd door data-professionals die met vernieuwende open source technologie en een Agile/Scrum werkwijze werken aan de doorontwikkeling van DataPunt.

De Informatieanalist is in staat om businessvraagstukken te vertalen naar oplossingen door functionaliteit te vertalen naar technische ontwerpen. Te denken valt aan het opstellen van dataflows, wireframes, het maken van source-target mappings en het technisch specificeren van userstories en minimal viable products afkomstig van grotere epics.

Amsterdam deelt haar data ten behoeve van dienstverlening en samenwerking in de stad en het ontwikkelen van innovatieve producten en diensten. Ben jij benieuwd naar de software die ontwikkeld wordt?

Onderzoek Informatie en Statistiek (OIS) valt onder het cluster Dienstverlening en Informatie van de Gemeente Amsterdam. OIS laat de gemeente Amsterdam optimaal gebruik maken van data en kennis om beslissingen te nemen en/of beleid uit te voeren. Onder andere door data beschikbaar te stellen en toegankelijk te maken en door te laten zien wat je met data en kennis kunt doen.

Functie eisen

 • U beschikt minimaal over een HBO werk- en denkniveau. Het werk- en denkniveau dient aangetoond te worden door middel van een diploma en/of werkervaring.

 • U heeft in de afgelopen 10 jaar minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring (opgedaan) als Informatieanalist, waarvan minimaal 2 jaar in een Scrum/Agile omgeving.

 • U heeft in de afgelopen 10 jaar minimaal 2 jaar ervaring (opgedaan) met objectgeoriënteerd modelleren.

 • U heeft kennis van, en ervaring (> 1 jaar) met data gedreven ontwikkelen.

 • U heeft kennis van, en ervaring (> 1 jaar) met metadata/metadateren.

Competenties op gevorderd niveau

 • Schriftelijke en mondelinge communicatie vaardigheden

 • Analytisch vermogen

 • Accuratesse

 • Samenwerken

 • Conceptueel denken

 • Resultaatgericht / pragmatisch

Functie wensen

 • U heeft kennis van, en ervaring met het Stelsel van Basisregistraties

 • U heeft kennis van, en aantoonbare ervaring (> 1 jaar) met Service-Oriented Architecture (SOA)

 • U heeft kennis van, en aantoonbare ervaring (> 1 jaar) met API's en complexe webapplicaties

 • U heeft kennis van, en ervaring met business- en Informatieanalyse methoden en technieken

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag

Locatie

Amsterdam

Startdatum

zsm

Duur

6 maanden

Optie op verlenging

6 maanden

Inzet

36 uur per week

Tarief

circa € 80,00

Sluitingsdatum

19-10-2016

Sluitingstijd

17:00

Gesprekken

week 43

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?

 • CV in ”Word-formaat” geschreven in de taal van de uitvraag;

 • Motivatie geschreven in de “ik-vorm”, waarin u zowel kort en bondig ingaat op de scope van de opdracht als puntsgewijs uw aansluiting op de eisen en wensen toelicht;

 • Uw beschikbaarheid (per wanneer, aantal uren per week en vakantieplannen);

 • Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW);

N.B.

 • Bij het ontvangen van uw reactie gaan wij er vanuit dat uw aanbieding voor deze aanvraag exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor deze aanvraag wordt ingediend.

 • Onvolledige aanbiedingen worden niet door ons in behandeling genomen.

 • Tijdens het selectieproces wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang. Mocht u vragen hebben, dan staan wij u graag te woord.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  13-10-2016 10:40
  Plaats
  Amersfoort

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten