Requirements Engineer

Opdrachtgever
ICQ-Groep
Geplaatst op
07-10-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
2
Bekeken
1826
Status
Gesloten
Referentie
20119647

Afrondingstoelichting

Beste relatie,

Allereerst willen wij u bedanken voor uw reactie op deze opdracht.
Uit de diverse ontvangen aanbiedingen hebben we een keuze gemaakt.

De kandidaat die wij aan onze opdrachtgever hebben voorgesteld, heeft inmiddels een persoonlijke bevestiging van aanbieding van ons ontvangen.

Mocht u deze maal niet door ons zijn geselecteerd, hopen wij toch dat u onze aanvragen blijft volgen. Wij danken u voor de genomen moeite ons uw CV en motivatie te hebben toegezonden.
Indien u nog niet in ons bestand bent opgenomen, zullen we dat spoedig doen. Wij zullen u dan proactief informeren over ons actuele aanbod van nieuwe opdrachten.

Onze opdrachten treft u tevens op onze website www.icq.careers aan onder de tab “vacatures”. Daarnaast kunt u ons aanbod volgen via Twitter, Facebook en LinkedIn.

Met vriendelijke groet,

ICQ Groep

Loolaan 22
7315AB Apeldoorn
Postbus 1458
1300 BL Almere

T 055-303 1464
E info@icq.careers
W www.icq.careers


TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2525 opdrachten

Omschrijving

Aanvraag 20119647 Tijdelijke inhuur

Voor Gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een Requirements Engineer.

Opdracht Omschrijving

De opdrachtgever is op zoek naar een ervaren Requirements Engineer die passie heeft voor de stad Amsterdam, Open Data, innovatie, onderzoek, Agile/Scrum en data gedreven ontwikkelen. Een professional die denkt in oplossingen in plaats van doemscenario's en doorzet wanneer uitdagingen complex worden. Een engineer die de juiste vragen stelt, luistert en doorvraagt om de vraag achter de vraag en de wensen, behoeften en doelen van de belanghebbenden scherp in beeld te krijgen. Een engineer die uitstekend in staat is om in een complexe (bestuurlijke) omgeving mensen/partijen met verschillende belangen te boeien en (ver)binden.

Als Requirements Engineer ga je aan de slag bij het DataLab dat onderdeel is van Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS). Een dynamische omgeving waar veel uitdagingen liggen. Werken in het Datalab van de gemeente Amsterdam betekent in teamverband elke dag met veel energie en plezier werken aan data gedreven vraagstukken en oplossingen voor een dynamische en leefbare stad, in een inspirerende werkomgeving én met de meest innovatieve Open Source technologieën.

Het DataLab is gevestigd aan 'de knowledge mile' midden in het bruisende en levendige centrum van Amsterdam. In het DataLab wordt mondiale kennis samengebracht en wordt gewerkt aan data oplossingen voor de stad. Medewerkers van de gemeente kunnen in het DataLab terecht voor advies en ondersteuning bij hun datavragen. Ook is het een plek waar kennis beschikbaar is over gegevenssets binnen en buiten de gemeentelijke organisatie en waar analyses en visualisaties van gegevens worden ontwikkeld.
In het DataLab van de gemeente Amsterdam wordt gewerkt aan DataPunt. DataPunt is dé smart-city data-infrastructuur die helpt om gegevens vindbaar en toegankelijk te maken. Dit wordt gerealiseerd door data-professionals die met vernieuwende open source technologie en een Agile/Scrum werkwijze werken aan de doorontwikkeling van DataPunt.
Onderzoek Informatie en Statistiek (OIS) valt onder het cluster Dienstverlening en Informatie van de Gemeente Amsterdam. OIS laat de gemeente Amsterdam optimaal gebruik maken van data en kennis om beslissingen te nemen en/of beleid uit te voeren. Onder andere door data beschikbaar te stellen en toegankelijk te maken en door te laten zien wat je met data en kennis kunt doen.

Als Requirements Engineer word je ingezet bij verschillende business onderdelen om te helpen met het identificeren, ophalen en specificeren van datavraagstukken die met behulp van de datapunt infrastructuur nu of in de nabije toekomst kunnen worden opgelost. Je vindt het leuk om organisaties, processen en systemen snel en adequaat te doorgronden en denkt altijd in mogelijkheden.

Functie eisen (knock-out criteria)

 • Je beschikt minimaal over een HBO werk- en denkniveau. Het werk- en denkniveau dient aangetoond te worden door middel van een diploma en/of werkervaring.

 • Je hebt in de afgelopen 10 jaar minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring (opgedaan) op het gebied van requirementsanalyse in een complexe omgeving, waarvan minimaal 2 jaar in een Agile/Scrum omgeving.

Competenties op gevorderd niveau

 • Schriftelijke en mondelinge communicatie vaardigheden

 • Analytisch vermogen

 • Initiatief

 • Inlevingsvermogen

 • Resultaatgerichtheid

 • Samenwerken

 • (Ver)bindend vermogen

 • Luisteren & doorvragen

 • Conceptueel denken

Functie wensen

 • Je hebt kennis van, en aantoonbare ervaring (> 1 jaar) met Service-Oriented Architecture (SOA)

 • Je hebt in de afgelopen 10 jaar minimaal 1 jaar ervaring als Requirements Engineer in complexe organisaties (bijvoorbeeld de lagere overheden)

 • Je hebt kennis van, en ervaring (> 1 jaar) met het managen en distribueren van data/gegevens

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag

Locatie

Amsterdam

Startdatum

zsm

Duur

6 maanden

Optie op verlenging

6 maanden

Inzet

36 uur per week

Tarief

Marktconform

Sluitingsdatum

14-10-2016

Sluitingstijd

09:00

Gesprekken

NNB

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?

 • CV in ”Word-formaat” geschreven in de taal van de uitvraag;

 • Motivatie geschreven in de “ik-vorm”, waarin u zowel kort en bondig ingaat op de scope van de opdracht als puntsgewijs uw aansluiting op de eisen en wensen toelicht;

 • Uw beschikbaarheid (per wanneer, aantal uren per week en vakantieplannen);

 • Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW);

N.B.

 • Bij het ontvangen van uw reactie gaan wij er vanuit dat uw aanbieding voor deze aanvraag exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor deze aanvraag wordt ingediend.

 • Onvolledige aanbiedingen worden niet door ons in behandeling genomen.

 • Tijdens het selectieproces wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang. Mocht u vragen hebben, dan staan wij u graag te woord.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  10-10-2016 10:18
  Plaats
  Nieuwegein

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  12-10-2016 16:49
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten