Redactie coördinator

Opdrachtgever
Persgroep Nederland
Geplaatst op
11-10-2016
Periode
Niet relevant
Budget
1.000 - 3.000 euro
Op locatie
Vlissingen
Reacties
2
Bekeken
747
Status
Gepauzeerd
Referentie
Freelance redactie coördinator

Omschrijving

Bedrijf

de Persgroep Nederland

Standplaats

Vlissingen

Bij uitgeverij de PZC, onderdeel van de Persgroep Nederland, maken we het dagblad PZC (Provinciale Zeeuwse Courant), vier weekbladen (De Faam, De Bevelander, Ons Eiland Schouwen-Duiveland en Ons Eiland Goeree Overflakkee) en het magazine De Ondernemer dat elke maand verschijnt. Naast het dagelijkse nieuws in het dagblad en op de PZC nieuwssite berichten de vier huis-aan-huiskranten over het wel en wee van de bewoners in hun regio, stad en dorp. Op de hyperlokale websites van de weekbladen plaatsen de bewoners 24/7 hun eigen artikelen. Met De Ondernemer spreken we vooral de vele ondernemers in de provincie Zeeland aan, met name het MKB. Met dit totale pakket aan uitgaven profiteren lezers en adverteerders van een groot lokaal en regionaal bereik.
Voor de coördinatie en productie van De Ondernemer en de commerciële specials voor zowel dagblad als de weekbladen zijn we op zoek naar een: freelance redactie coördinator

Je functie...
Je bent de ideale kandidaat als je een gestructureerde planner bent die de touwtjes in handen neemt. Je communiceert goed en prettig met collega’s én klanten en zoekt van nature graag de samenwerking met anderen op. Tegelijkertijd ben je niet bang om collega’s op hun deadlines en verantwoordelijkheden te wijzen. We vragen een flinke dosis creativiteit van je en je bent iemand die in oplossingen en mogelijkheden denkt. Belangrijk is verder dat je goed in staat bent om het onderscheid te maken tussen onafhankelijke journalistiek en commerciële producties als branded content en advertorials. Tot slot heb je de bevlogenheid om van elke productie iets moois te maken.

Wat ga je doen?
Voor De Ondernemer bedenk je in overleg met je collega’s van sales onderwerpen. Je zet verhalen en foto’s uit bij freelancers en je redigeert aangeleverde artikelen. Je zorgt dat artikelen en foto’s binnen de gestelde deadlines bij de eindredactie zijn aangeleverd.

Je bedenkt en coördineert commerciële specials. Dit doe je met de collega’s van sales en met de redactiechef. Ook hier verdeel je de opdrachten onder de freelancers en houd je de deadlines en de kwaliteit in de gaten. En je houdt nauwkeurig de planningen en overzichten bij.

Je bent het centrale punt voor het aanvragen van advertorials. Je verwerkt deze aanvragen en zet ze uit bij de freelancers.

Je bent de brug tussen de commerciële redactie en de onafhankelijke dagbladredactie en stemt onderwerpen op elkaar af.

Je coacht een netwerk van lokale correspondenten en fotografen

Je werkt nauw samen met de sales-afdeling en de redactiechef.

Jij…
Hebt minimaal een hbo werk- en denkniveau
Hebt aantoonbare affiniteit met commerciële media
Bent woonachtig in Zeeland en hebt een goed netwerk
Bent goed thuis in de mogelijkheden van social media
Hebt oog voor commerciële kansen
Bent een snelle denker, die creatieve oplossingen kan bedenken onder hoge druk
Bent een kei in plannen
Zoekt graag samenwerking met anderen en weet je omgeving te enthousiasmeren

Wij bieden...
Een interessante uitdaging voor een freelancer. Je werkt voor een deel vanuit ons kantoor in Vlissingen. De Persgroep geeft je vrijheid en ruimte om je creativiteit optimaal te benutten en biedt fijne collega’s die graag samen hard werken en successen delen.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  11-10-2016 10:52
  Plaats
  Klundert

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  11-10-2016 13:32
  Plaats
  Sittard

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten