Informatie analist

Intermediair
FixedToday
Geplaatst op
10-10-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
1
Bekeken
645
Status
Gepauzeerd
Referentie
Thirza Loois

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • KPN Consulting 238 opdrachten
 • Helion IT 161 opdrachten

Omschrijving

De opdrachtgever is op zoek naar een ervaren Informatieanalist die passie heeft voor de stad Amsterdam, Open Data, innovatie, Agile/Scrum, het ontleden van data vraagstukken en data gedreven ontwikkelen. Een professional die denkt in oplossingen en innovatieve producten in plaats van doemscenario's en doorzet wanneer uitdagingen complex worden. Een analist die met alle betrokkenen nauwgezet te werk gaat, die oog voor details en kwaliteit heeft en op de juiste momenten kan schakelen tussen abstractie, prioriteiten en details.
Als Informatieanalist ga je aan de slag bij het DataLab dat onderdeel is van Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS). Een dynamische omgeving waar veel uitdagingen liggen. Werken in het Datalab van de gemeente Amsterdam betekent in teamverband elke dag met veel energie en plezier werken aan data gedreven vraagstukken en oplossingen voor een dynamische en leefbare stad, in een inspirerende werkomgeving én met de meest innovatieve Open Source technologieën.
Het DataLab is gevestigd aan 'de knowledge mile' midden in het bruisende en levendige centrum van Amsterdam. In het DataLab wordt mondiale kennis samengebracht en wordt gewerkt aan data oplossingen voor de stad. Medewerkers van de gemeente kunnen in het DataLab terecht voor advies en ondersteuning bij hun datavragen. Ook is het een plek waar kennis beschikbaar is over gegevenssets binnen en buiten de gemeentelijke organisatie en waar analyses en visualisaties van gegevens worden ontwikkeld.
In het DataLab van de gemeente Amsterdam wordt gewerkt aan DataPunt. DataPunt is dé smart-city data-infrastructuur die helpt om gegevens vindbaar en toegankelijk te maken. Dit wordt gerealiseerd door data-professionals die met vernieuwende open source technologie en een Agile/Scrum werkwijze werken aan de doorontwikkeling van DataPunt. De Informatieanalist is in staat om businessvraagstukken te vertalen naar oplossingen door functionaliteit te vertalen naar technische ontwerpen.
Te denken valt aan het opstellen van dataflows, wireframes, het maken van source-target mappings en het technisch specificeren van userstories en minimal viable products afkomstig van grotere epics. Amsterdam deelt haar data ten behoeve van dienstverlening en samenwerking in de stad en het ontwikkelen van innovatieve producten en diensten. Ben jij benieuwd naar de software die ontwikkeld wordt? Neem dan een kijkje op: github.com/datapuntamsterdam

Voorbeelden van onze Open Data vind je hier: api.datapunt.amsterdam.nl/api/

Onderzoek Informatie en Statistiek (OIS) valt onder het cluster Dienstverlening en Informatie van de Gemeente Amsterdam. OIS laat de gemeente Amsterdam optimaal gebruik maken van data en kennis om beslissingen te nemen en/of beleid uit te voeren. Onder andere door data beschikbaar te stellen en toegankelijk te maken en door te laten zien wat je met data en kennis kunt doen.

Eisen
De kandidaat beschikt minimaal over een HBO werk- en denkniveau. Het werk- en denkniveau dient aangetoond te worden doormiddel van een diploma en/of werkervaring.

Kandidaat heeft in de afgelopen 10 jaar minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring (opgedaan) als Informatieanalist, waarvan minimaal 2 jaar in een Scrum/Agile omgeving.
 De aangeboden kandidaat heeft in de afgelopen 10 jaar minimaal 2 jaar ervaring (opgedaan) met objectgeoriënteerd modelleren.

Kandidaat heeft kennis van, en ervaring (> 1 jaar) met data gedreven ontwikkelen.

Kandidaat heeft kennis van, en ervaring (> 1 jaar) met metadata / metadateren.

Wensen
Schriftelijke en mondelinge communicatie vaardigheden
Analytisch vermogen
Accuratesse
Samenwerken
Conceptueel denken
Resultaatgericht / pragmatisch
Vragen/wensen ( graag bij reactie antwoord bijsluiten)
Heeft de kandidaat kennis van, en ervaring met het Stelsel van Basisregistraties?
Heeft de kandidaat kennis van, en aantoonbare ervaring (> 1 jaar) met Service-Oriented Architecture (SOA)?
Heeft de kandidaat kennis van, en aantoonbare ervaring (> 1 jaar) met API's en complexe webapplicaties?
Heeft de aangeboden kandidaat kennis van, en ervaring met business- en Informatieanalyse methoden en technieken?

De aangeboden kandidaat is direct na gunning beschikbaar voor zes maanden, voor 36 uur per week. Er is een optie tot verlenging mogelijk tegen dezelfde condities. De maximale duur van de verlenging is zes maanden

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  14-10-2016 12:13
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten