Senior planningsadviseur

Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
10-10-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
749
Status
Gesloten
Referentie
IGB83466670

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2564 opdrachten

Omschrijving

Functieomschrijving
U bent een senior planningsadviseur met kennis van Primavera P6 en ervaring met planningen in gebiedsontwikkelingen.

Wie?

Onze opdrachtgever is het Ingenieursbureau (IB) van een gemeente. Het Ingenieursbureau is de partner binnen de gemeente op het gebied van inkoop, techniek en projectrealisatie in grond-, weg- en waterbouw.

Het Ingenieursbureau is, in opdracht van de eigenaren in de stad, verantwoordelijk voor de integrale voorbereiding, contractering en realisatie van alle projecten in de openbare ruimte van de stad ter waarde van jaarlijks honderden miljoenen euro’s. Dit verschilt van grote, langlopende projecten (met contractwaarden van > € 100 miljoen) tot meer standaard, kortlopende projecten van veel kleinere omvang.

De afdeling ‘Risicomanagement, Planning & Kosten’ is een adviesafdeling (35 personen) binnen het Ingenieursbureau die kosten-, plannings- en risico-adviseurs en managers projectbeheersing levert aan projecten. Dat betreft zowel een structurele inzet in projecten (als onderdeel van het projectteam) als een enkelvoudige betrokkenheid met een adviesopdracht. Daarnaast is dit team het thuis voor medewerkers van het projectmanagement office en van kwaliteit, klachten en integriteit.

U werkt voor het team Risicomanagement, Planning & Kosten van het Ingenieursbureau, u maakt deel uit van de vakgroep Planning maar bent het grootste deel van uw tijd in en om de projectorganisatie van de gebiedsontwikkeling actief. Afhankelijk van uw beschikbaarheid en de exacte werkdruk op het gebiedsontwikkelingsproject, wordt u in overleg ingezet voor andere gebieden/of infrastructurele projecten in de stad.
U bent de senior adviseur en lid van het projectteam Houthaven, dat een grote gebiedsontwikkeling realiseert met 3000 woningen, bruggen, grachten en veel maaiveld werk in een complexe fasering.

Wat?

Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U bent verantwoordelijk voor de integrale planning en planningsadvies van een van de grootste gebiedsontwikkelingen in de stad.

 • U weet de verschillende werelden / ‘talen’ vanuit grondontwikkeling, civiele uitvoering en leefbaarheid in het gebied tegelijkertijd te bedienen.

 • U overziet de integrale opgave van begin tot eind en bent vanuit planningsoptiek de spin in het web tussen alle disciplines zoals kaveluitgifte en -tenders, civiele constructies, kabels & leidingen, bouwlogistiek en opleveren van een woonrijp gebied met hoge kwaliteit.

 • U gebruikt uw expertise om te structureren, te ontrafelen en vooral te adviseren.

 • U geeft het project(team) inzicht door de activiteiten te structureren en doorlooptijden en afhankelijkheden in beeld te brengen.

 • U adviseert het project over projectactiviteiten in de tijd, over het kritieke pad en over mogelijke alternatieven daarvoor. Daarvoor gebruikt u passende visualisaties.

 • U doet het beheer van het al ingerichte planningssysteem in Primavera P6 en gebruikt dit systeem voor het geven van planningsadvies. Denk aan het maken van analyses op knelpunten, het opstellen van scenario’s en het geven van advies over afgegeven prognoses.

 • U verwerkt zelf wijzigingen en aanpassingen in de planning in het planningssysteem.

 • U bent de verbindende schakel tussen de projectteamleden en/of adviseurs van het project en haalt informatie binnen en buiten op om u producten op te stellen.

 • U bewaakt de voortgang en rapporteert hierover.

 • U legt een duidelijke relatie tussen het risicomanagement en de planning(-prognoses & -analyses) )in het project.

 • U signaleert de afwijkingen en knelpunten in planningen en brengt deze proactief in.

 • U werkt samen / in afstemming met collega’s uit de planningsvakgroep om de verschillende werkwijzen / procedures in Amsterdam optimaal mee te nemen in uw planning en adviezen.

Eisen

 • U hebt minimaal aantoonbaar hbo werk- en denkniveau. Dit werk- en denkniveau is opgedaan door relevante werkervaring en/of een minimaal behaald hbo-diploma bij voorkeur in de richting van civiele techniek, (technische) bedrijfskunde, planologie of bouwkunde.

 • U hebt minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met planningen in gebiedsontwikkelingen. Aanvullende ervaring in (binnenstedelijke) infrastructurele projecten is een pré.

 • U beschikt over ruime kennis van Primavera P6, evenals ervaring met het beheren van een complexe planning in dit systeem.

 • U hebt kennis van en ervaring met risicomanagement en de koppeling daarvan met de planning.

Wensen

 • U hebt ervaring met de combinatie vastgoed / kaveluitgifte en civiele / uitvoeringsactiviteiten.

 • U hebt ervaring met werken vanuit opdracht gevende kant binnen gemeentelijke gebiedsontwikkeling.

 • U hebt kennis van en ervaring met systems engineering (SE).

Waar?

Amsterdam

Wanneer?

De functie is per direct parttime beschikbaar voor 24 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind april 2017, met een optie tot verlenging. U kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Waarom?

Ter uitbreiding.

 

Hoe?

Reageer vóór dinsdag 18 oktober aanstaande.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten