Requirements engineer

Opdrachtgever
NCIM
Geplaatst op
11-10-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
3
Bekeken
483
Status
Gepauzeerd
Referentie
Indus

TOP-Opdrachtgevers

 • Helion IT 160 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten
 • KPN Consulting 243 opdrachten

Omschrijving

Voor onze eindklant Gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een ervaren Requirements Engineer.

Als Requirements Engineer ga je aan de slag bij het DataLab dat onderdeel is van Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS). Een dynamische omgeving waar veel uitdagingen liggen. Werken in het Datalab van de gemeente Amsterdam betekent in teamverband elke dag met veel energie
en plezier werken aan data gedreven vraagstukken en oplossingen voor een dynamische en leefbare stad, in een inspirerende werkomgeving én met de meest innovatieve Open Source technologieën.
Het DataLab is gevestigd aan 'de knowledge mile' midden in het bruisende en levendige centrum van Amsterdam. In het DataLab wordt mondiale kennis samengebracht en wordt gewerkt aan data oplossingen voor de stad. Medewerkers van de gemeente kunnen in het DataLab terecht voor
advies en ondersteuning bij hun datavragen. Ook is het een plek waar kennis beschikbaar is over gegevenssets binnen en buiten de gemeentelijke organisatie en waar analyses en visualisaties van gegevens worden ontwikkeld. In het DataLab van de gemeente Amsterdam wordt gewerkt aan DataPunt. DataPunt is dé smart-city data-infrastructuur die helpt om gegevens vindbaar en toegankelijk te maken. Dit wordt gerealiseerd door data-professionals die met vernieuwende open source technologie en een Agile/Scrum werkwijze werken aan de doorontwikkeling van DataPunt.

Als Requirements Engineer word je ingezet bij verschillende business onderdelen om te helpen met het identificeren, ophalen en specificeren van datavraagstukken die met behulp van de datapunt infrastructuur nu of in de nabije toekomst kunnen worden opgelost. Je vindt het leuk om organisaties, processen en systemen snel en adequaat te doorgronden en denkt altijd in mogelijkheden. Amsterdam deelt haar data ten behoeve van dienstverlening en samenwerking in de stad en het ontwikkelen van innovatieve producten en
diensten.

Onderzoek Informatie en Statistiek (OIS) valt onder het cluster Dienstverlening en Informatie van de Gemeente Amsterdam. OIS laat de gemeente Amsterdam optimaal gebruik maken van data en kennis om beslissingen te nemen en/of beleid uit te voeren. Onder andere door data beschikbaar te stellen en toegankelijk te maken en door te laten zien wat je met data en kennis kunt doen.

Eisen kandidaat
CV is maximaal 5 pagina's lang en is geschreven in de Nederlandse taal.
De kandidaat beschikt minimaal over een HBO werk- en denkniveau. Het werk- en denkniveau dient aangetoond te worden doormiddel van een diploma en/of werkervaring.
Kandidaat heeft in de afgelopen 10 jaar minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring (opgedaan) op het gebied van requirementsanalyse in een complexe omgeving, waarvan minimaal 2 jaar in een Agile/Scrum omgeving.

De aangeboden kandidaat beheerst de volgende competenties op gevorderd niveau

 • Schriftelijke en mondelinge communicatie vaardigheden

 • Analytisch vermogen

 • Initiatief

 • Inlevingsvermogen

 • Resultaatgerichtheid

 • Samenwerken

 • (Ver)bindend vermogen

 • Luisteren & doorvragen

 • Conceptueel denken


Wensen
Heeft de kandidaat kennis van, en aantoonbare ervaring (> 1 jaar) met Service-Oriented Architecture (SOA)?
Heeft de aangeboden kandidaat in de afgelopen 10 jaar minimaal 1 jaar ervaring als Requirements Engineer in complexe organisaties (bijvoorbeeld de lagere overheden)?
Heeft de aangeboden kandidaat kennis van, en ervaring (> 1 jaar) met het managen en distribueren van data/gegevens?

Eisen procedure
De aangeboden kandidaat is direct na gunning beschikbaar voor zes maanden, voor 36 uur per week. Er is een optie tot verlenging mogelijk tegen dezelfde condities. De maximale duur van de verlenging is zes maanden.

Matchgesprekken
De matchgesprekken zullen worden gevoerd in week 42/43. De opdrachtgever nodigt minimaal 2 kandidaten uit voor een gesprek. De werklocatie is de Weesperstraat te Amsterdam.

Start: 1 november 2016

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


3 reacties

 • Datum
  11-10-2016 15:06
  Plaats
  Epse

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  11-10-2016 15:48
  Plaats
  Wassenaar

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  18-10-2016 15:57
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten