Interim Sectiehoofd WOB

Opdrachtgever
Matching Pool
Geplaatst op
12-10-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Utrecht
Reacties
0
Bekeken
718
Status
Gesloten
Referentie
Interim Sectiehoofd WOB

TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2560 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Parket CVOM

Het Openbaar Ministerie (OM) wil zichtbaar, merkbaar en herkenbaar een effectieve bijdrage leveren aan een veilige en rechtvaardige samenleving. Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM) speelt hierbij een belangrijke rol door het beoordelen van de zogenoemde standaardzaken. Denk hierbij aan zgn. feit-gecodeerde overtredingen, Mulderberoepen (verkeersgedragingen) en verzoeken op grond van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). Kenmerkend voor Parket CVOM is dat het een hoog volume productieomgeving is waarin zaken worden behandeld die een hoge mate van uniformiteit in wijze van behandeling kennen en qua afdoening een hoge mate van voorspelbaarheid hebben. Het parket is zo efficiënt ingericht dat haar 450 medewerkers op uniforme wijze meer dan 600.000 zaken per jaar beoordelen. Parket CVOM opereert binnen een maatschappelijk werkveld dat continu onderhevig is aan veranderingen. Een groep van eigen assistent officieren en secretarissen vertegenwoordigen het OM op zitting zowel voor verkeerszaken als WOB. Het is dan ook een dynamische omgeving waar veel jonge en ambitieuze professionals werkzaam zijn en waar veel ruimte is voor scholing en ontwikkeling.

De sectie Wob

Iedere burger of instelling (waaronder journalisten) kunnen bij een bestuursorgaan informatie opvragen met een beroep op de Wob. In de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) wordt de toegang tot informatie bij bestuursorganen geregeld. Aan openbaarheid wordt groot belang gehecht omdat het bijdraagt aan een goede en democratische bestuursvoering. Het uitgangspunt is dan ook dat informatie van de overheid openbaar is, tenzij één van de uitzonderingsgronden van de Wob van toepassing is. Wanneer een verzoek (gedeeltelijk) wordt gehonoreerd, wordt de informatie daarmee voor een ieder openbaar.
De sectie Wob houdt zich binnen het parket CVOM bezig met het afdoen van (informatie)verzoeken. Dit betreft verzoeken, ingebrekestellingen, bezwaren en beroepen in het kader van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) en de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) alsmede verzoeken in het kader van de Wet justitiële en strafvorderlijke gegevens (Wjsg) en verzoeken om schadevergoeding op grond van art. 6:162 BW. De sectie Wob wordt ook steeds vaker ingezet voor Wob verzoeken vanuit de verschillende parketten en het PAG. De huidige sectie Wob is hier organisatorisch en financieel niet op ingericht en om die reden zal op korte termijn de definitieve positionering van Wob binnen het OM onderzocht moeten worden.
Binnen de sectie zijn op dit moment circa 25 betrokken, enthousiaste en gedreven medewerkers werkzaam. De sectie bestaat uit meerdere teams die zich bezig houden met het afhandelen van de verzoeken, bezwaren en beroepen en daaraan gerelateerde werkzaamheden.

Opdracht

Ter overbrugging van de vacature invulling zijn wij op zoek naar een interim sectiehoofd Wob.

Taken

 • sturing geven aan de sectie Wob op basis van resultaat gericht faciliterend leidinggeven.

 • positionering van Wob onderzoeken (wel/niet centrale functie).

 • juridisch inhoudelijk knopen kunnen doorhakken (in samenwerking met de senior juristen).

 • de sectie Wob op de kaart zetten (intern en extern).

Eisen en wensen aangaande expertise, ervaring en competenties

Functie eisen

 • afgeronde WO opleiding rechten (mr. Of Master) in combinatie met ervaring minimaal 2 jaar ervaring met leidinggeven aan een juridische afdeling.

Functie wensen

 • Minimaal 2 jaar werkervaring met Wob

 • Kennis en ervaring met de Rijksoverheid, minimaal 2 jaar ervaring

 • Kennis en aantoonbare ervaring (minimaal 3 jaar) met leidinggeven op een inspirerende wijze zowel groepsgericht als individueel

Competenties

 • Durf

 • Daadkracht

 • Initiatief

 • Doorzettingsvermogen

 • feedback geven en ontvangen

 • omgevingsgericht

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten