Strategisch I-Adviseur

Opdrachtgever
Baker Tilly Berk NV
Geplaatst op
14-10-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Zuid Holland
Reacties
8
Bekeken
617
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Beste zzp'er,

Dankjewel voor je interesse in deze vacature. Helaas moeten wij je mededelen dat onze voorkeur uit gegaan is naar iemand anders.
We hebben gekozen voor iemand die recent vergelijkbare opdrachten heeft uitgevoerd bij diverse gemeentelijke instellingen.

We hebben je gegevens opgeslagen in ons systeem. Zodra er een interessante vacature vrijkomt dan nemen wij contact met je op!

Met vriendelijke groet,
Team Baker Tilly Berk


Omschrijving

Organisatie en achtergrond

Ingegeven door de decentralisatie van de AWBZ en Jeugdwet en de kaders van het collegeakkoord, is in 2015 in de gemeente (cluster MO) een enorme organisatieverandering doorgevoerd. De grote veranderingen op het gebied van wet & regelgeving hebben zich vertaald in nieuw beleid, een doorvertaling naar gebieds-/stedelijke producten, vernieuwde en gewijzigde processen, informatievoorziening, rollen en organisatiestructuur. Dit heeft geleid tot een integrale uitvoeringsorganisatie voor (toegang tot) zorg en administratieve afhandeling. Na afronding van de transitie begin 2015 is er voor gekozen door te ontwikkelen naar dienstverlening waarbij meer dan in het verleden wordt uitgegaan van de kracht van de gemeente en zijn/haar eigen verantwoordelijkheid bij de oplossing van eventuele problemen. Invoering van de beoogde manier van werken gebeurt in het Programma Doorontwikkeling.

De ervaringen in het afgelopen jaar maken duidelijk dat er nog een flinke inspanning nodig is voordat de burger gerichte aanpak ‘zorg op maat’ volledig is ingevoerd, evenals dienstverlening op basis van ‘1 gezin, 1 plan, 1 regisseur’.
Voor organisatie, medewerkers en de manier van werken betekent dit een omslag in denken en doen onderweg naar de gewenste transformatie. In het verlengde hiervan is op het gebied van informatiemanagement en ICT, als drager van dienstverlening en verantwoording, eveneens een doorontwikkeling noodzakelijk.

Programma doorontwikkeling informatiemanagement (DIM): De gemeente organiseert zorg, hulp en ondersteuning dicht bij de burger, in de eigen buurt of wijk. Dit vraagt om ICT en digitale middelen die daarbij passen, zodat hulp en ondersteuning ook digitaal dichtbij zijn. Komende jaren zal het programma DIM een snelle, simpele en doeltreffende informatievoorziening realiseren voor de drie doelgroepen; de burger, professional (medewerkers gemeente) en partner (medewerkers zorgaanbieders), allen verbonden aan de directies MOW, PGW&Z en J&O. Hiermee lost het programma actuele problemen op en werkt het gelijktijdig aan de structurele verbetering van de informatievoorziening in dit domein. Door het programma DIM is o.a. het ‘bouwplan ICT 2016 – 2018’ opgesteld na een analyse van het programma ‘Zorg voor elkaar - doorontwikkeling 2018’ en de behoefte en inzichten van burgers, professionals en partners. '

Het programma DIM, waarvan het programmaplan eind 2015 is bekrachtigd, bestaat op dit moment uit zeven projecten. Deze projecten zorgen binnen Zorg, welzijn en jeugdhulp voor verbetering van de dienstverlening, een flexibele frontoffice, een efficiënte backoffice en voor verbetering kennis-instrumentarium voor de professional. Het afgelopen half jaar heeft het programma DIM, samen met de lijnorganisatie en leveranciers, te nemen maatregelen voorbereid en daarnaast ‘korte termijn’ verbeteringen aangebracht in de huidige systemen en processen.

Op basis van de in de eerste helft van 2016 uitgevoerde onderzoeken is besloten de komende jaren in het programma de onderstaande samenhangende ICT-voorzieningen te realiseren:

 1. bouwstenen digitale dienstverlening;

 2. applicatie voor signalering, toeleiding en casusregie (STC);

 3. geautomatiseerde processen backoffice.

Het programma wordt geleid door een programmamanager; de verantwoordelijkheid voor de uitvoering berust bij projectleiders. Vanuit BCO ondersteunen (in- en externe) projectmedewerkers de projectuitvoering. Daarmee wordt samenhang met verschillende aspecten van het informatiebeleid geborgd.

De opdracht

De strategisch i-adviseur ondersteunt de programmamanager bij uitvoering van het programma DIM en het binnen tijd en budget behalen van de programmaresultaten. De werkzaamheden betreffen zowel het meehelpen voorbereiden van voor het programma belangrijke afspraken en bijeenkomsten als het opstellen van daarvoor benodigde strategische documenten. De i-adviseur kent het sociaal domein en de thema’s, die bij de programma uitvoering aandacht vragen, zoals de noodzaak voor binnengemeentelijke samenwerking en samenwerking met een groot aantal ketenpartners, noodzakelijke aandacht voor informatieveiligheid en privacy, samenhang met vele vormen van dienstverlening en de manieren waarop professionals en vrijwilligers zorgvragers ondersteunen.

Vraag

De gezochte kandidaat beschikt over een academisch werk- en denkniveau en minimaal 5 jaar relevante werkervaring, tenminste deels opgedaan in het sociaal domein binnen gemeentelijke omgeving. Hij/zij kan goed schakelen tussen verschillende partijen en is flexibel en stressbestendig. Hij/zij is een expert op informatievoorzieningsgebied en in staat om de programmamanager inhoudelijk te adviseren over de samenhang tussen informatiemanagementaspecten in het sociaal domein. De kandidaat is een stevige en resultaatgerichte persoonlijkheid die goed in staat is integraal te denken. Hij/zij schrijft helder en toegankelijk, rekening houdend met de lezer en is soepel in de omgang op alle niveaus in de (ambtelijke) organisatie. Door zijn/haar kennis van en ervaring met advisering en ondersteuning op dit vakgebied weet de kandidaat de juiste verbindingen te leggen en waar nodig hierop door te pakken in goede samenwerking en afstemming met de programmamanager.

Competenties

Analytisch denkvermogen
Resultaatgericht
Omgevingsbewustzijn
Verantwoordelijkheid
Flexibiliteit
Samenwerken

Inzet

Start

z.s.m.

Duur opdracht

31-12-2016 met optie tot verlenging t/m 31-12-2017

Aantal uur

20 per week

Werklocatie

Zuid-Holland

Ben jij parttime beschikbaar en heb jij ervaring met een soortgelijk gemeentelijk project? Solliciteer dan direct! Wij ontvangen graag jouw uurtarief inclusief motivatie.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


8 reacties

 • Datum
  14-10-2016 10:38
  Plaats
  Zwijndrecht

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  14-10-2016 12:01
  Plaats
  Zwijndrecht

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  14-10-2016 14:12
  Plaats
  Baarn

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  14-10-2016 15:15
  Plaats
  Horst

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  15-10-2016 09:36
  Plaats
  Oss

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  16-10-2016 20:00
  Plaats
  delft

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  18-10-2016 10:06
  Plaats
  Maurik

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  18-10-2016 11:05
  Plaats
  Den Haag

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten