Changemanager Funktioneel beheer a/i

Opdrachtgever
FMA-bv
Geplaatst op
15-10-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Regio Zuid-Holland Zuid
Reacties
1
Bekeken
1812
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Je hebt als enige gereageerd Otto!Van de 1800 die deze tweede plaatsing gelezen hebben,..de eerste is door 5500 gelezen,..!! Zegt genoeg. Kan natuurlijk aan onze tekst/FO hebben gelegen, aan markt schaarste,etc. Met dank! En gefeliciteerd dat je mag starten.
Gr.,henk


TOP-Opdrachtgevers

 • KPN Consulting 242 opdrachten
 • Helion IT 160 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

(Dit is een herhalingsaanvraag. I/o opdrachtgever zijn inzet, u/w, duur en ervaringeisen aangepast.)

Voor onze opdrachtgever, gemeentelijk samenwerkingsverband met een Shared Service Diensten centrum (SSD), in de Prov ZH, zijn we op zoek naar een ervaren a/i verandermanager functioneel beheer(FB). Een manager die de komende maanden tijdelijk belast zal zijn een complexe ict-centralisatie en reorganisatie te realiseren in het kader van een reeds in gang gezette verdere professionalisering en centralisatie van dienstverleningen.
Het SSD is de verbindende organisatie achter een aantal gemeenten en regionale aangesloten organisaties. De afdeling biedt ondersteunende diensten op het gebied van documentatie &informatie voorzieningen((DIV), finance&inkoop, juridisch/fiscaal kenniscentrum, hrm, facilitaire zaken, ict en communicatie.
Er wordt op meerdere plekken FB uitgevoerd op allerlei applicaties, variërend van bedrijfsapplicaties van een gemeente tot standaard applicaties die door de hele regio in gebruik zijn. Sommigen ervan worden centraal beheerd en anderen weer op meerdere plekken in de organisatie
De professionaliseringslag betreft de realisatie van een nieuwe beheerorganisatie binnen het SSD; een samenvoeging van funktioneel beheer en het DIV. Jouw invulling als manager is hier onderdeel van.
Je gaat hierbij een sleutelfunktie binnen het SSD invullen. De funktie krijgt vanuit het management een heldere change doelstelling mee deze professionalisering verder te realiseren. Bij de uitvoering ervan zullen niet alleen de dagelijkse managementtaken ingevuld moeten gaan worden, maar zal vooral het FB met visievorming op een hoger plan moeten worden gebracht.
Van de manager zal niet alleen de nodige operationele ervaring met applicatie beheerfunkties worden gevraagd als ook de nodige ervaring op het gebied van changemanagement; het betrekken/mobiliseren van medewerkers om de voorgenomen reorganisatie door te voeren.
Als bruggenbouwer binnen deze nieuwe afdeling binnen het SSD is het jouw taak dat het FB van alle applicaties binnen alle gemeentes en aangesloten diensten op een uniforme en professionele wijze wordt uitgevoerd om de gebruikersorganisatie optimaal te ondersteunen, te begeleiden, en te adviseren bij het harmoniseren van alle FB processen. Met als uiteindelijk resultaat dat het primair proces van het gemeentelijk samenwerkingsverband efficiënter kan worden uitgevoerd door een optimaal ingerichte informatie huishouding. Je voert overleg waarbij je de verbindende schakel bent tussen alle FBérs, niet alleen binnen alle afdelingen, maar ook tussen de Informatie managers, ICTérs en andere afdelings managers. Daarnaast ben je in staat naast medewerkers ook de processen en organisaties te verbinden met jouw ervaringen op zowel operationeel,tactisch als strategisch niveau. Je stemt structureel de gewenste dienstverdeling af, weet de juiste vragen te stellen, komt met voorstellen om deze vervolgens te gaan implementeren.

De invulling;
Voor invulling denken wij aan een zeer ervaren interim changemanager die met zijn capaciteiten en sterke persoonlijkheid de professionaliseringsslag optimaal vorm en inhoud kan geven, kan laten landen met het volgende profiel;
-Verandermanager met ruime ervaring ict-transitietrajecten, met name FB als onderdeel,
-Goede communicator die draagvlak weet te creëren en te houden,
-Weet partijen op één lijn te houden op basis van heldere plannen en transparante uitvoering hiervan,
-Is verantwoordelijk voor het leidinggeven aan de professionalisering van FB uit de betreffende ICT-diensten, de medewerkers ,inclusief het ontvangstbereik maken tijdens de reorganisatie
-Voert als manager op planmatige wijze de verschillende transitiestappen door.

Kandidaat dient als eis in bezit te zijn van tenminste afgeronde HBO bij voorkeur technische bestuurs/bedrijfskunde, AO&I,informatica of vergelijkbaar.
In bezit te zijn van een of meer recente certificaten op gebied van Project/programmamanagement, Prince-II foundation, Change management( bijv. MSP Practitioner.)

Kandidaat dient aantal maanden aan te geven dat hij op onderstaande punten A, B binnen grote (semie)publieke organisaties; geheel zelfstandig werkzaam is geweest, verbeteringen heeft geïnitieerd, inhoudelijk eindverantwoordelijk is geweest ten aanzien van te realiseren resultaten.
A)Als (a/i) transitie,verander manager; eis minimaal 2 opgeleverde change trajecten ict in de afgelopen 5 jaren
B)Als (a/i)eindverantwoordelijke Ict projectmanager; eis minimaal 2 opgeleverde projecten in de afgelopen 10 jaren
En C); Kandidaat dient, min twee verander/reorganisatie referentietrajecten-ict te beschrijven.

Procedure, inzet en selectie;
Navraag van referenties kan onderdeel gaan uitmaken van de selectieprocedure.
Indien u voldoet aan de eisen van dit profiel, zien we graag uw kandidatuur, zonder schakel(s), met begeleidend cv, motivatie en ZZP-tariefstelling, liefst per zsm ( uiterlijk vrijdag 21 Okt. (sluiting) verschijnen; net op tijd om na selectie evt uitgenodigd te kunnen gaan worden voor de eerste gespreksronde..
Gelieve alleen te reageren indien U volledig voldoet aan opgemelde criteria. !
De inzet wordt geschat op 4 tot 5 dagen per week. De werkzaamheden starten zo spoedig na gunning en lopen tot medio 2017 met optie.

Drs., ing, Henk Hak, FMA-bv Nieuwegein

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  17-10-2016 09:23
  Plaats
  Voorburg

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten