Projectmanager Digitale Werkplek & SCCM

Intermediair
Astorium werving & detachering
Geplaatst op
14-10-2016
Periode
Binnen een jaar
Uurtarief
95
Op locatie
West-Brabant
Reacties
6
Bekeken
2078
Status
Open

TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2525 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

De functie

Voor een internationale industriële organisatie regio West-Brabant zoeken wij een Interim Projectmanager Digitale Werkplek & SCCM. Je start met een contract van 3 maanden voor gemiddeld 4 dagen per week, met mogelijkheid tot verlenging (schatting een jaar tot twee jaar).

Het doel van het Project Digitale Werkplek & SCCM is een wereldwijde (35 landen en bijna 400 locaties) standaardisatie van de (digitale) werkplek en implementatie van SCCM. Momenteel is iedere locatie zelf nog verantwoordelijk. Dit resulteert in een verschuiving van een decentraal naar een centraal beheer en onderhoud.

De organisatorische consequenties en adoptie zijn ook belangrijke onderdelen van het project. Als Projectmanager Digitale Werkplek & SCCM benoem en beschrijf jij de scope, resultaten, budget, planning en benodigde projectorganisatie. Na het goedkeuren van de PID word je en blijf je verantwoordelijk voor de aansturing van zowel de realisatie als het tijdig inbedden binnen de organisatie. Voor het verkrijgen van de functionele specificaties zal er goede afstemming met de business moeten zijn.

Ben jij die gelouterde professional en heb je als Projectmanager Digitaal Werkplekbeheer & SCCM meerdere projecten van deze omvang opgepakt? Lees dan snel verder!

Taken en verantwoordelijkheden

De resultaten die dit project gaat opleveren hebben grofweg betrekking op;

 • Project Brief, PID en dergelijke project management documenten;

 • Functioneel en Technisch Ontwerp en implementatie daarvan;

 • Governance documentatie en implementatie daarvan;

 • Definiëren en implementeren van de diensten met betrekking tot de standaard werkplek, inclusief kostenmodel en interne doorbelasting;

 • Inzichtelijk maken van de organisatorische consequenties en randvoorwaarden voor het kunnen leveren van de dienst (processen, procedures, resources, benodigde training, aanpassen van service management tooling etc.);

 • Realiseren van de organisatorische consequenties en randvoorwaarden;

 • Migratieplan, en de uitvoering daarvan;

 • Het in productie brengen, inclusief overdracht naar de beheerorganisatie.

Jij stuurt de projectorganisatie aan en zorgt voor de samenstelling hiervan. Je maakt afspraken over de inzet van de projectmedewerkers. Je stelt op en onderhoudt een gedegen projectplanning, inclusief resources. Je stuurt de realisatie en oplevering aan van de projectdoelstellingen en resultaten. Tweewekelijks stel je voortgangsrapportages op (kwaliteit, planning, kosten). Regelmatig heb je afstemming met de Director IT en Operations Manager. Daarbij borg je de betrokkenheid en medewerking van de betrokkenen binnen de organisatie. De projectresultaten draag over naar de operationele teams en personen binnen de organisatie.

Functie eisen

 • Minimaal 8 jaar ervaring met projectmanagement in internationaal opererende ‘enterprise’ organisaties

 • Ervaring met het definiëren en implementeren van soortgelijke ICT dienstverlening (SCCM, werkplek)

 • Je beschikt over projectmatige ervaring met de inrichting van – en migratie naar – een uniforme werkplek

 • Je bent een Projectmanager met 'inhoud' op de voor dit project relevante gebieden, zoals Microsoft SCCM, werkplekconcepten binnen internationaal opererende organisaties, migraties, ICT dienstverlening.

 • Ervaring met SOX IT compliancy policies and controls is een pre

 • Je hebt ervaring met ITIL en Prince2, Microsoft Project en TOPdesk

 • Je bent in staat om op management/directie niveau te sparren

Als Projectmanager beschik je over goede communicatieve en sociale vaardigheden. Je bent een gesprekspartner op hoog niveau. Je hebt een pragmatische, daadkrachtige en klantgerichte instelling. Daarbij beschik je over doorzettingsvermogen en ben je stressbestendig. Omdat je internationaal opereert beheerst je de Nederlandse en Engelse taal uitstekend. Je hebt een analytische persoonlijkheid, je bent sterk in structureren en organiseren en bereid om (sporadisch) in het weekend of in de avonduren te werken (indien dat voor het project vereist is).Ten slotte ben je bereid om internationaal te reizen.

De organisatie

Onze opdrachtgever is een internationale industriële organisatie. In Nederland is een IT afdeling die verantwoordelijk is voor diverse IT diensten voor de wereldwijde organisatie.

Als Projectmanager Digitale Werkplek & SCCM werk je in een team van Projectmanagers die allemaal hun eigen projecten aansturen. Daarbij rapporteer je inhoudelijk aan de Manager Operations en heb je frequent overleg met de IT Director.

Het aanbod

Onze opdrachtgever biedt jou een interessante functie aan voor een Interim Projectmanager Digitale Werkplek & SCCM voor minimaal 3 maanden, voor 32 uur per week. Er is een grote kans op verlenging, met uitloop tot 1 jaar. Het is van belang dat je op korte termijn beschikbaar bent.

Freelancers zijn welkom om te reageren. Vermeld bij je reactie jouw uurtarief. Het uurtarief is circa 80 - 105 euro. We hebben een goedgekeurd modelovereenkomst.

Ben jij de Interim Projectmanager Digitale Werkplek & SCCM die wij zoeken?
Solliciteer dan voor a.s. donderdag 20 oktober 12.00 uur met cv en brief via de button "Solliciteer direct". Reacties na deze datum komen op een reservelijst.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


6 reacties

 • Datum
  14-10-2016 22:22
  Plaats
  Eindhoven

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  17-10-2016 08:58
  Plaats
  Stolwijk

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  17-10-2016 09:52
  Plaats
  Roosendaal

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  19-10-2016 12:25
  Plaats
  `s Hertogenbosch

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  19-10-2016 22:13
  Plaats
  Reeuwijk

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  20-10-2016 09:16
  Plaats
  Prinsenbeek

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten