Python ontwikkelaar met kennis van ontwikkelstraten

Opdrachtgever
Hinttech Staffing
Geplaatst op
18-10-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
1
Bekeken
358
Status
Gesloten
Referentie
VP96359

TOP-Opdrachtgevers

 • KPN Consulting 237 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten
 • Helion IT 163 opdrachten

Omschrijving

Beste Freelancer,

Voor Stichting #ICTU is #Hinttech Staffing op zoek naar een Python ontwikkelaar met kennis van ontwikkelstraten.

Inzet

Locatie werkzaamheden

ICTU in Den Haag

Gewenste aanvangsdatum

Zo snel mogelijk

Verwachte einddatum

31/12/2017

Aantal uren per week

20-40 (maximaal 40 uur per week in 2016, 20 uur per week vanaf 1/1/2017)

Gewenste dagen per week

Flexibel

Reageren uiterlijk: Vrijdag 21 oktober voor 14.00 uur

Taakomschrijving

ICTU werkt aan een betere digitale overheid, voor en samen met andere overheidsorganisaties. De afdeling ICTU Software Realisatie (ISR) heeft als missie: "Het niveau van software-ontwikkeling bij de Nederlandse overheid naar een hoger plan brengen". Een hoger niveau van software-ontwikkeling leidt tot kwalitatief betere producten, beter beheersbare processen en een grotere slagvaardigheid in die processen. Dit laatste is, onder meer, nodig omdat de omgeving niet stilstaat en kaders, eisen, wensen en inzichten kunnen veranderen. De producten van ISR zijn niet beperkt tot programmatuur: ook zaken als testfaciliteiten en documentatie, en zelfs de volledige ontwikkelstraat, horen daarbij. Uiteindelijk leidt dit tot een betere, efficiƫnte en slagvaardiger dienstverlening aan burgers, bedrijven en ambtenaren en dus tot een "betere digitale overheid". Om de missie te verwezenlijken voert ISR zelf software-ontwikkelprojecten uit in opdracht van overheidsorganisaties en draagt zij, waar mogelijk, de kwaliteitsaanpak uit binnen de Nederlandse overheid.

De projecten die ISR uitvoert kenmerken zich door een hoge mate van complexiteit, veel belanghebbenden, en wettelijke verplichtingen. De softwareontwikkeling wordt ondersteund door een ecosysteem van tools, geautomatiseerde processen en een geautomatiseerd kwaliteitssysteem. De tools die ICTU gebruikt zijn onder andere Docker, Jira, Jenkins, TFS, SonarQube, Git, Subversion, Jasmine, Junit, TestX, SilkPerformer, LoadRunner, OpenVAS, ZAP Scan en Birt. Hiermee wordt de gehele buildpipeline ondersteund, inclusief geautomatiseerde unittesten, functionele testen, performance testen en securitytesten. Het kwaliteitssysteem gebruikt de tools die ICTU gebruikt in het ontwikkelproces om een near real time integrale rapportage te maken van de kwaliteit van de software die in projecten wordt gemaakt. De huidige versie van het kwaliteitssysteem is ontwikkeld in Python.

Voor de ondersteuning van de Scrumteams bij het gebruik van de genoemde tools zoekt ISR een software ontwikkelaar.

Gewenste profiel

De software ontwikkelaar heeft kennis van en ervaring met DevOps, buildpipelines, de genoemde tools, geautomatiseerd testen, Java, Javascript, Groovy en Python. De software ontwikkelaar heeft aantoonbaar belangstelling voor software engineering en software kwaliteit. Naast gedegen technische en inhoudelijke kennis moet de persoon ook communicatieve kwaliteiten hebben. Verder heeft de ontwikkelaar significante ervaring met het werken in een Agile-omgeving en een zelfstartende mentaliteit.

Eisen

 1. Minimaal 1 jaar ervaring met het opzetten en onderhouden van een geautomatiseerde build pipeline in Jenkins.

 2. Minimaal 1 jaar ervaring met desired state configuration tools, zoals Ansible en Chef.

 3. Minimaal 1 jaar ervaring met Docker.

 4. Minimaal 2 jaar ervaring met het inrichten van Jenkins, Jira, SonarQube en Git.

 5. Minimaal 2 jaar ervaring met het ontwikkelen en/of onderhouden van applicaties in Java, Javascript en NodeJS.

 6. Minimaal 2 jaar ervaring met het ontwikkelen van full-stack webapplicaties met behulp van Angular en/of React en/of Meteor en MongoDB.

 7. Minimaal 5 jaar ervaring als software ontwikkelaar.

Wensen

 • Ervaring met het ontwikkelen van applicaties op verschillende webplatformen. (beoordeling geschiedt obv aantal en diversiteit van platformen waarmee applicaties zijn ontwikkeld).

 • Ervaring met het ontwikkelen van Python applicaties. (beoordeling geschiedt obv aantal projecten waarin met Python is ontwikkeld. In de intake zal de kandidaat gevraagd worden zijn/haar Python kennis te demonstreren.)

 • Ervaring met het opzetten van en het inrichten van ontwikkeltools zoals Jenkins, Jira, SonarQube, TFS, versiebeheersystemen, testtooling, build tools, etc. (hoe meer relevante tools, hoe hoger de beoordeling.)

 • Kennis van en affiniteit met software kwaliteit en software metrieken.(hoe meer voorbeelden van de wijze waarop de kandidaat ene bijdrage heeft geleverd aan de kwaliteit van door hem/haar ontwikkelde software, hoe hoger de beoordeling.)

 • Bijdrage aan open source software projecten. (hoe meer open source projecten waaraan de ontwikkelaar een bijdrage heeft geleverd, hoe hoger de beoordeling).

Reageren?

Ik zie graag je CV, tarief, motivatie en details rondom beschikbaarheid tegemoet.

Met vriendelijke groet,
Hinttech Staffing

Hinttech is sinds 2007 een gecontracteerde (ICT) resource partner van ICTU.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  18-10-2016 17:01
  Plaats
  Rotterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten