Tekst & Vertaling

7.074 opdrachten

Nederlands, Duits, Frans, Arabisch, Engels, Spaans, Chinees of Russisch. Op Freelance.nl is geen enkele taal een probleem voor de honderden schrijvers, vertalers en tolken. In de categorie Tekst & Vertaling lopen de opdrachten uiteen van het schrijven van brochures, flyers en persberichten tot het vertalen van ingewikkelde contractteksten.

Vertalers en tolken

Een goede vertaler maakt niet per se een goede tolk. Een goede tolk moet tijdens een gesprek in een split-second het geschikte woord en de juiste emotionele lading kiezen, terwijl een goede vertaler dient te beschikken over uitstekende grammaticale kennis. Stem de freelancer dus af op de opdracht. Zoek voor elke vertaling bijvoorbeeld een andere vertaler, zodat de nieuwe tekst altijd in de moedertaal wordt geschreven.

Lezen blijkt daarnaast makkelijker dan schrijven. Als je een Nederlandse tekst wilt vertalen naar het Frans, dan ben je het beste af bij een Fransman met goede kennis van de Nederlandse taal. De nuances van de moedertaal blijken namelijk het meest belangrijk bij het schrijven van een goede tekst. Kleine interpretatieverschillen kunnen zelfs resulteren in schade en aansprakelijkheid. Een gekwalificeerde vertaler met uitstekende kennis van eigen moedertaal voorkomt zulke narigheden.

Tekstschrijvers en copywriters

Naast vertalers en tolken zijn er op Freelance.nl honderden freelance schrijvers actief. Ook in dit geval is specifieke kennis vaak een vereiste. Het schrijven van een handleiding voor een technisch product vergt andere expertises dan het schrijven van een tekst voor een website of advertentie.

Een goede tekst trekt de belangstelling en weet de aandacht van de lezer vast te houden. Als relevante informatie niet op een aantrekkelijke manier wordt overgebracht, dan haken lezers af of dringt informatie niet goed tot hen door. Excellente tekstschrijvers hebben het doel van een tekst voor ogen en kunnen de kernpunten van een verhaal overbrengen op de lezer. Ze weten de tekst af te stemmen op de doelgroep en maken efficiënt gebruik van diverse publicatiemediums. Kies dus altijd een tekstschrijver of copywriter die expert is op het gebied dat voor jou van essentieel belang is.

SEO copywriting

Op Freelance.nl speelt ook Search Engine Optimization [SEO] een steeds prominentere rol. Door relevante trefwoorden en zoektermen vaak en in verschillende talen te noemen, optimaliseer je de indexatie van jouw website op zoekmachines. Daardoor wordt je online sneller gevonden, bijvoorbeeld via Google. In de categorie Tekst & Vertaling vind je talloze copywriters die gespecialiseerd zijn in deze vorm van zoekmachineoptimalisatie. Meestal wordt er binnen één dag meer dan tien keer gereageerd op een opdracht.
De categorie Tekst & Vertaling kent op Freelance.nl een aantal veelvoorkomende trefwoorden: schrijver, auteur, tekst, handleiding, vertaler, tolk, journalist, interview, redacteur, translation, copy en editor.

Lees meer... Lees minder...

Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten