Clinical Trial Service BV

Clinical Trial Service BV

Klinisch / medisch wetenschappelijk onderzoek met mensen
Account type
Opdrachtgever
Geregistreerd
01-02-2016
Opdrachten
1
Laatste opdracht
01-02-2016
Beoordelingen
0
Gecontroleerd
Nee

Algemene informatie over deze opdrachtgever

CTS is een contract research organisatie die 23 jaar bestaat. Al onze bedrijfsactiviteiten richten zich op het begeleiden en uitvoeren van klinisch onderzoek, dus onderzoek op mensen. Dit kan onderzoek zijn met geneesmiddelen, medische apparatuur of met voedingsmiddelen.

Naast de klassieke diensten zoals projectmanagement en monitoring (toezien op de uitvoering van het onderzoek), maakt CTS de laatste jaren ook gebruik van research verpleegkundigen en research artsen om onderzoekers (artsen) te ondersteunen met de uitvoering van het onderzoek. Dat kan op twee manieren:

  1. Site support: hierbij wordt een CTS medewerker gedetacheerd binnen een onderzoeksteam (bijvoorbeeld bij een afdeling cardiologie in een ziekenhuis) om daar voor een of meer studies het studieteam te komen versterken.

  2. Home Support: in dit geval kiest de sponsor van de studie (bijvoorbeeld een farmaceut) ervoor dat de deelnemende studiepatiënten gedurende de studie thuis bezocht worden door een verpleegkundige. Gedurende deze bezoeken worden alle handelingen verricht die normaal gesproken in het ziekenhuis zouden plaats vinden. Denk hierbij aan bloedafnames, afdraaien van het bloed, ECG's, infuuszakken verwisselen, vragenlijsten, medicatiecontrole en verzenden van het bloed via koerier. Alles kan eigenlijk langs komen, afhankelijk van het studieprotocol.

Omdat het werken in onderzoeksverband anders is dan in de reguliere zorg, worden al onze verpleegkundigen vooraf getraind op ICH-GCP (dat is de wet- en regelgeving hieromtrent), maar ook altijd op alle studiespecifieke handelingen en administratieve verplichtingen. Indien er met specifieke apparatuur wordt gewerkt krijgen de verpleegkundigen ook hier een training voor.

Specialisatie en expertise

CTS is gespecialiseerd in de opzet, uitvoering en controle van medisch wetenschappelijk onderzoek op mensen. Onze services zijn:

  1. Research Support: verpleegkundigen voor ondersteuning bij de patiënt thuis of in het ziekenhuis

  2. Project management en monitoring

  3. Training op het gebied van geldende wet- en regelgevingen

  4. eCRF ontwikkeling voor ziekenhuizen

Overige informatie

CTS heeft inmiddels twee verpleegkundigen vast aangewezen als studiecoördinator. Zij zien toe op alle werkzaamheden van de verpleegkundigen "in het veld" en doen de planning en coördinatie. Zij zijn altijd vraagbaak en eerste aanspreekpunt voor praktische problemen.
Deze service vraagt om grote mate van flexibiliteit en om goede communicatie onderling. Er kunnen allerlei onvoorziene dingen gebeuren (zowel medisch als planmatig). Deze moeten dan altijd met elkaar worden besproken en de juiste oplossing moet worden gekozen. Werken in studieverband kan ook betekenen dat visites die gepland stonden toch niet door gaan (bijvoorbeeld als de deelnemer toch te ziek is), of dat er juist ongeplande extra bezoeken moeten worden uitgevoerd (bijvoorbeeld voor extra controle in het geval van onverwachte bijwerkingen).
CTS probeert dit op te lossen door altijd meerdere verpleegkundigen op een studie te zetten: een primair en back up verpleegkundige (bijvoorbeeld voor bij ziekte, vakantie of overmacht situaties). De verpleegkundigen worden meestal binnen een uur reisafstand van de deelnemer gepland, maar dit is vaak lastig te voorspellen omdat we eerst de verpleegkundige moeten selecteren, en dan moeten afwachten waar de deelnemer die mee gaat doen vandaan komt.

CTS bouwt momenteel een pool op van ervaren verpleegkundigen die (vaak naast een andere baan) flexibel inzetbaar zijn. Dit kan op twee manieren: de verpleegkundige kan als ZZPer geregistreerd zijn of kan een oproepovereenkomst krijgen vanuit CTS. Vaste uren kunnen we niet garanderen; het kan zomaar gebeuren dat een studie gestopt wordt en daarmee ook de werkzaamheden vervallen.


Beoordelingen

Login om een beoordeling te schrijven.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten