Eddy Roelofs

Eddy Roelofs

Econometrie, Database gedreven SEO, Openbaar vervoer, Telecom, SQL-server
2912TK Nieuwerkerk ad IJssel (ZH)
Account type
Opdrachtgever
Geregistreerd
12-01-2007
Opdrachten
4
Laatste opdracht
20-12-2011
Beoordelingen
0
Gecontroleerd
Nee

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2564 opdrachten

Algemene informatie over deze opdrachtgever

Openinterim bemiddelt interim management en consultancy posities in alle bedrijfs- en overheidsdisciplines door een ambachtelijke werkwijze en persoonlijk contact te combineren met gemak, snelheid, kostenbesparing en zekerheid.

Roelofs Consultancy helpt organisaties met het ontwikkelen van informatiesystemen waarmee deze organisaties hun strategische doelen kunnen bereiken. Roelofs Consultancy beschikt over een zeer ruime ervaring in met name strategische relatiebeheersystemen. Uitgangpunten zijn telkens de organisatie zelf, de strategische doelen en de wijze waarop het management de organisatie wil sturen.

Specialisatie en expertise

DRS Econometrie, afstudeerrichting: Mathematische besliskunde, scriptie: de winstgevendheid van individuele lijfrentes tegen koopsom, Econometrist, Business Consultant, IT Consultant, Mobiele telefonie, KPN, Business Intelligence, SQL Consultancy, CRM, Relatiebeheer, Openbaar vervoer, Detacherings systemen, Matching systemen, optimalisatie, managementrapportage, Database ontwerp, Relationele databases, XML, SQLserver, Uitzendburo software, Lijfrentes, Pensioenen, Financiering en beleggingen.

Overige informatie

Oktober 2010 - Heden
Opzet Openinterim.com

Website voor de bemiddeling van interim managers, met de volgende eigenschappen

 1. Automatische analyse van CV's

 2. SEO met hoge ranking in google

 3. Spider voor opdrachten in Nederland

 4. Vrijblijvend zoeken voor opdrachtgevers

 5. Matching over een netwerk van expertises, functies, opleidingen

Mei 2007 – Oktober 2010
Business Consultant bij KPN. Verantwoordelijk voor KPN.com/zakelijk.

Huidige project: Mobiel advies tool voor de zakelijke markt.

Projecten gedaan van KPN.com

Nieuwe site formule voor de zakelijke markt
Nieuwe zakelijke storelocator
Nieuwe zakelijke mobiele webshop (Intershop)
Nieuwe zakelijke selfcare via KPN.com voor SOHO en SME klanten
Nieuw systeem voor klant ondersteuning
Implementatie van affiliate marketing
Betrokken bij SSO project
Software Online
Tracking en Tracing voor leveringen
Online verhuizen voor zakelijke klanten

2001 - heden: Managing consultant Roelofs & Schenk strategische IT consultancy

Als managing consultant betrokken of verantwoordelijk geweest voor diverse projecten.

2005 – heden Het aanpassen en implementeren van Microsoft CRM 3.0 voor Arriva Touring, Taxi en OV. Hierbij gebruikmakend van SQL-server 2005, Reporting Services 2005, Visual Studio 2005 en SQL Server Business Intelligence Development Studio van Microsoft.

Hierbij is een projectgroep opgezet die zelf mocht definieren wat ze graag wilden hebben, waarbij ik als consultant uiteraard de wensen van de directie in mijn achterhoofd moest houden. De uiteindelijke bedoeling van de directie was om bij het vrijkomen van een nieuwe consessie, exact te weten waar de juiste informatie vandaan moet komen. Met 1 druk op de knop kan dan de gehele projectorganisatie opgezet worden zodat we de concurrentie een stapje voor zijn.

Het uitgangspunt is dat de gebruiker bepaald of de applicatie goed genoeg is, er wordt gekeken van de commercie en niet vanuit automatiseringstechnische hoek.

Belangrijke processen

 • 80-20 regel mbt klanten

 • Beter een goede klant houden dan een nieuwe vinden

 • De doodstraf op het verliezen van een goede klant, tenzij je een goede (meetbare) verklaring hebt.

 • Budgetbepaling mbv voorspellers

 • Voortgangsgesprekken met klanten

 • DMU bepaling met de bijbehorende rol

2005 – 2006 Detacherings systeem met zeer geavanceerde matching, voor Topbuyers, Aatop en Cuda. De matching is volledig instelbaar, zodat bij het niet beschikbaar hebben van de juiste kandidaat alternatieven snel gevonden zijn. Deze drie bedrijven hebben gebruik gemaakt van de gezamelijke basis en het systeem daarna naar eigen behoeften ingericht. De middellaag is geprogrammeerd in Letland, database en applicatie in eigen hand gehouden.

Uitgangspunt is hierbij plaftormdenken met brickwallbuilding. Het gaat hierbij om een holistisch systeem.

Door midden van wekelijke sessies met de opdrachtgevers en een DSDM methodiek, is het systeem gebouwd. Na het bepalen van alle relevante processen zijn deze stuk voor stuk behandeld en uitgewerkt.

Processen: Inkoop, Verkoop, Selectie, Latente behoefte bepaling, Matching, Plaatsing, Voortgang, Optimale werkroosters, Sensitivity Analyse, Acquisitie tot Verkoop met vertragingsfactor (Moving Average).

2004 – 2004 Het ontwerpen en ontwikkelen van een re-allocatie van vervoersmiddelen over verschillende service gebieden. Het systeem heeft als doel de optimale inzet van bussen te garanderen binnen de door de overheid gestelde concessie eisen.

2005 – 2005 Het opzetten van een personeelsplanningsyteem voor dierentuin de Apenheul. Hierbij gaat het om een systeem dat tijdelijk personeel indeelt rekening houdend met restricties vanuit de Apenheul, beschikbaarheid werknemer en wettelijke bepalingen. Al deze eisen zijn eerst mbv gesprekken op papier gezet.

2003 – Heden Het ontwerpen en ontwikkelen van een klantenservice systeem voor openbaar vervoer firma Arriva in Heerenveen. Na de opleverin


Beoordelingen

Login om een beoordeling te schrijven.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten