Marco Dompeling

Financieel manager / Controller / Finacieel directeur / CFO / Business Cont
21 Almere (FL)
Account type
Opdrachtgever
Geregistreerd
26-10-2009
Opdrachten
10
Laatste opdracht
26-04-2016
Beoordelingen
0
Gecontroleerd
Nee

TOP-Opdrachtgevers

  • Baker Tilly Berk NV 43 opdrachten
  • Yacht bv 32 opdrachten

Algemene informatie over deze opdrachtgever

Profiel van Marco Dompeling

Mijn loopbaan startte ik bij KPMG Accountants. Na enkele jaren maakte ik de overstap naar Level 3 Communications, hier zette ik mij in voor de verdere ontwikkeling van de financiële afdeling. De Telecom industrie bevond zich in financieel zwaar weer, en dit gaf mij de mogelijkheid snel te groeien. Ik werd gevraagde de verantwoordelijkheid van Finance Director op mij te nemen en werd daarmee mede verantwoordelijk voor het financiële management van Level 3 Europa. Binnen dit bedrijf zette ik onder andere verschillende nieuwe Europese entiteiten en projecten op.

Sinds begin 2008 ben ik werkzaam als Interim Finance Professional mijn eerste opdracht was bij mijn toenmalige werkgever waar ik mijn opvolger ondersteund heb bij de reorganisatie van de financiële organisatie. Na de aankondiging van mijn vertrek werden de verantwoordelijkheden anders ingericht waardoor deze reorganisatie genoodzaakt was.

Daarna ben ik bij Upper Deck Interntational BV aan de slag gegaan, waar ik gevraagd werd de financiële afdeling zodanig vorm te geven zodat deze de ambitieuze groei van het bedrijf kon ondersteunen en support kon geven aan vraagstukken die zich voordoen bij een voorgenomen verdere groei. Gedurende de opdracht werd de organisatie geconfronteerd met het verlies van een belangrijk product inhoudende dat de groei een krimpt werd. Ik werd daardoor genoodzaakt mijn aanpak te wijzigen en de financiële organisatie anders neer te zetten. Tijdens de opdracht heb ik de functie van de Financieel Directeur waargenomen daar deze binnen de organisatie een andere verantwoordelijkheid kreeg.

Deze opdracht laat zich omschrijven als zeer uitdagend door een complete kanteling van de organisatie en de omschakeling van een groei naar een krimpt scenario. De focus van de organisatie kwam hierdoor anders te liggen en de financiële afdeling werd gevraagd hierop in te spellen. Ik heb deze opdracht ervaren als een uitdaging en voor mijzelf bewezen ondanks stress en een veranderende organisatie de afdeling naar een hoger niveau te kunnen brengen.

Aansluitend heb ik verschillende Interim opdrachten gedaan en sinds 2012 ben ik Part time CFO bij Schleifenbauer Products. Ik ondersteun deze organisatie bij het bepalen van het strategisch en tactisch Financieel en HR beleid en ondersteun de organisatie bij de verdere Europese expansie

Vanaf 1997 heb ik ruime internationale management en leidinggevende ervaring opgedaan. Ik vind het leuk om op een mensgerichte wijze draagvlak te creëren waardoor verbeter- en implementatietrajecten op een soepele manier binnen de organisatie tot stand komen.

Specialisatie en expertise

Exact
JD Edwards
Oracle
Oracle Financials
Oracle Discoverer
Excel
Word
Hyperion Essbase
Manager
Reorganiseren
Herstructureren
Internationaal
International
Budget
Cash flow
Begroting
Controller
financieel management
financieel manager
Finance manager
financiële administratie
implementatie
automatiseringspakket
planning & Control
Excel
spreadsheet
administratieve organisatie
verslaglegging
management informatie
AO
IC
budgettering
Forecasting
performance management
VPB
Vennootschapsbelasting
BTW
Omzetbelasting
Jaarrekening
Jaarrekeningtrajecten
Maandafsluiting
Jaarafsluiting
Jaarrekeningcontrole
TDABC

Time Driven Activity based Costing


Beoordelingen

Login om een beoordeling te schrijven.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten