Dennis van der Spoel

Project Portfolio Management & P3O
Amersfoort (UT)
Account type
Opdrachtgever
Geregistreerd
08-10-2012
Opdrachten
0
Laatste opdracht
Nooit
Beoordelingen
0
Gecontroleerd
Nee

TOP-Opdrachtgevers

  • H Consultancy Groep b.v. 2528 opdrachten
  • Yacht bv 31 opdrachten

Algemene informatie over deze opdrachtgever

Ik ben een zeer ervaren manager en adviseur. De rode draad in mijn werkverleden is het snijvlak van strategierealisatie, business-IT alignment en verbetering van de projectuitvoering. Ik vervulde verschillende rollen zoals portfoliomanager, programmamanager, projectmanager, lijnmanager en adviseur.

Het grootste deel van mijn professionele loopbaan heb ik doorgebracht in organisaties die, onder druk van een veranderende omgeving, op zoek waren naar een optimale vorm van werken. Hierbij was ICT een kritieke succesfactor. Het afgelopen decennium deed ik veel ervaring op met het ontwikkelen en uitrollen van strategieën, het opzetten en professionaliseren van teams en afdelingen, het inrichten en besturen van processen en informatiestromen en het selecteren en implementeren van informatiesystemen.

Mijn specialisaties daarbij zijn

  • project portfolio management (besluitvorming rond investeringsselectie)

  • benefit realisatie management (borgen van investeringsresultaten)

  • informatiseren van besluitvorming rond projecten, programma’s en portfolio’s

  • opzetten van Centers of Excellence en PMO’s voor project-, programma- en portfoliomanagement

  • softwareontwikkeling en –implementatie (e-business, PSA, PPM, CRM, ERP, SCM, WFM)

Onder voormalige werk- en opdrachtgevers bevinden zich organisaties als Philips, AT&T, Lucent Technologies, PolyGram, McDonalds, Havi Logistics, Achmea, Woonfonds, Nuon, Alliander, AWVN, ABN AMRO, Agis, Essent, Friesland Campina, DMV Fonterra en de HBO-raad.

Ik ben op mijn best als adviseur of dirigent van een team dat ik aanstuur op basis van een heldere visie en/of concreet doel. Mijn stijl is coachend, enthousiastmerend en adviserend, en kan dwingend en instructief zijn wanneer dat nodig is. Ik haal successen door mensen te motiveren en ontwikkelen.

Ik beschik over een academisch werk- en denkniveau en ben als parttime docent verbonden (geweest) aan enkele hogescholen en instituten.

In mijn vrije tijd hou ik me bezig met reizen en fotografie en besteed ik aandacht aan familie en vrienden. Daarnaast lees ik graag over management, strategie, wetenschap, natuur en geschiedenis. Ook ontwikkel ik als hobby websites en webshops voor bevriende ondernemers en stichtingen die ik een warm hart toedraag.


Beoordelingen

Login om een beoordeling te schrijven.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten