Jules Lauwerier

Jules Lauwerier

Ondersteuning archieven
Account type
Opdrachtgever
Geregistreerd
18-01-2008
Opdrachten
1
Laatste opdracht
01-01-1970
Beoordelingen
0
Gecontroleerd
Nee

Algemene informatie over deze opdrachtgever

De Taskforce Digitale Toegankelijkheid Archieven - afgekort Taskforce Archieven - is in september 2004 opgericht voor een periode van vier jaar. Kerntaak van de Taskforce Archieven is het ontwikkelen van een zelfregulerend en dynamisch kwaliteitssysteem voor digitale toegankelijkheid in de archiefsector. Het Nationaal Archief trekt de Taskforce, in nauwe samenwerking met Stichting Erfgoed Nederland (hierin is de koepelorganisatie voor de Documentaire Informatievoorziening en het Archiefwezen, DIVA, opgegaan), de stichting Digitaal Erfgoed Nederland (DEN), het Interprovinciaal Overleg (IPO) en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

De Taskforce richt zich op het vergroten van het publieksbereik van archieven en hun collecties langs digitale weg. Dit doet de Taskforce door het benoemen van professionele standaarden voor de digitale kwaliteit van online dienstverlening, het daartoe ontwikkelen van instrumenten, en het uitwisselen van kennis en ervaringen binnen de archiefsector. Daarvoor is een robuuste kennisomgeving binnen de archiefsector belangrijk, die archiefinstellingen in staat stelt om opgedane kennis en ervaringen onder collega's te delen en van elkaar te leren.


Beoordelingen

Login om een beoordeling te schrijven.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten