Ernst van de Veerdonk

Microsoft Business Solutions NAV
Tilburg (NB)
Account type
Opdrachtgever
Geregistreerd
06-10-2005
Opdrachten
14
Laatste opdracht
03-02-2016
Beoordelingen
0
Gecontroleerd
Nee

TOP-Opdrachtgevers

 • KPN Consulting 244 opdrachten
 • Helion IT 160 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Algemene informatie over deze opdrachtgever

"Navision consultant zoekt leuke internationale uitdaging"

In de laatse 5 jaar heb ik me met name bezig gehouden met een groot internationaal project waarbij Navision werd uitgerold in 14 europese landen.
Ik was als het ware de "hoofdaannemer". Mijn taken waren het aansturen van de consultants van het NL-team en de locale consultants in de verschillende landen.
3 tot 4 dagen per week in het buitenlands is voor mij geen probleem. Ik spreek vloeiend engels en duits, en kan me aardig redden in het frans.

Bij voorkeur zou ik weer in een dergelijk project deelnemen waarbij (veel) reizen uiteraard geen bezwaar is.

In notendop komt het er op neer dat ik een functionele consultant ben met zeer ruime programmeerervaring. Hierdoor kan ik, geheel zelfstandig, extra functionaliteit aan Navision toevoegen of bestaande functionaliteit aanpassen aan de eisen van de opdrachtgever.

Naast de specifieke projecten die in dit document worden beschreven heb ik ook een aantal algemene Navision ervaringen:

 • Productontwikkeling

 • Dataconversie

 • Euroconversie

 • Geven van cursussen (Report & Form designer standaard + uitgebreid)

Waarvoor u mij zou kunnen inhuren

 • Pakketselectie

  • Opstellen van eisen & wensen

   • Pakketkeuzebegeleiding

    • Pakketbeoordeling

 • Ondersteuning bij de implementatie, als projectleider of
  als adviseur

 • Ondersteuning van eindgebruikers: “op de werkvloer"

 • Ondersteuning van eindgebruikers: cursussen

 • Ontwikkelen van nieuwe functionaliteit.

 • Aanpassen van bestaande functionaliteit aan uw wensen

 • Ontwikkelen van rapportages en documenten binnen Navision

 • Navisionbeheerder.

Zonder de rol van uw dealer uit te schakelen kan ik voor u een deel van uw beheerstaken op me nemen en als spil tussen u en de (consultants van) de dealer fungeren.

Specialisatie en expertise

NAV
Navision
Financials
ERP
implementatie
cursus
pakketselectie
pakketkeuze
rapportage
Verhuisbranch
Verhuizen
reporting
Attain
No-Nonsens
Dynamics
Internationaal
Transport
Maatwerk

Overige informatie

Navision Implementatie Bouwbedrijf. (2.65)

Nieuwe implementatie bij bouwketenbouwer en verhuurder in Zaltbommel.
Hiervoor moet o.a. een module worden ontwikkeld om termijnfacturatie o.b.v. milestones uit te kunnen voeren. Daarnaast werd er G-rekening functionaliteit door mij beschreven en zelf ontwikkeld.

Navision ondersteuning Groothandelsbedrijf in Automaterialen. (3.00)

Na de implementatie had dit bedrijf uit Harderwijk behoefte aan extra functionaliteit en uitgebreidere rapportages. Hiervoor heb ik o.a. functionaliteit ontwikkeld om retourgoederen te kunnen verwerken en registreren. Daarnaast had deze klant 36 vestigingen waardoor beveiligings- en controleaspecten naar voren kwamen.
Andere kernwoorden bij deze klant waren: Cross-reference tabellen, leveranciersbeoordeling, retourgoederenadministratie, 0-verkopen registratie importfunctionaliteiten van bijna alle processen.

Navision Implementatie Wijnhandelaren. (2.5 & 2.65)

Als financieel consultant ben ik actief geweest bij een project waar 3 wijnhandelaren een gezamenlijke implementatie hebben uitgevoerd van een accijns add-on. Hiervoor zijn o.a. een aantal boekingsroutines aangepast om te voldoen aan de wensen van de afzonderlijke bedrijven (FIFO versus Vaste Verrekenprijs).
Andere zaken die aan de orde kwamen waren: Reserveringen (en vooruitbetalen) op inkooporders, klantaspecifieke voorraden. Uitgebreide prijsafspraken.

Naast dit gecombineerde project ben ik nog betrokken geweest bij de implementatie van 2 kleinere wijnhandelaren. Deze implementaties werden steeds door 2 consultants gedaan.

Navision Implementatie Grondverzetbedrijf. (2.65)

Voor dit bedrijf in Oosterhout zijn een groot aantal functionaliteiten ontwikkeld die hebben geleid tot een kostenbesparing en verbeterd bedrijfsinzicht. Zo is het proces van de urenstaten op de projecten tot de verwerking in Navision nagenoeg helemaal geautomatiseerd. Daarnaast zijn op het gebeid van materiaalbeheer diverse aanpassingen gedaan waardoor een beter inzicht wordt verkregen in materieel en hulpmateriaal en worden verplaatsingen van materiaal automatisch verwerkt tot doorbelastingen. Op het gebied van de personeelsadministratie werd een koppeling gemaakt met het salarispakket van ADP en is de standaard werknemers- verzuimadministratie van Navision fors uitgebreid. Al deze extra functionaliteit is door mij beschreven en geheel zelfstandig ontwikkeld.
Andere kernwoorden bij deze klant waren: Bestekberekeningen, Bouw-CAO, Tijd-voor-Tijd, verhuur, kilometerregistratie,

Implementatie van IT add-on. (3.60 & 4.0)

Bij 5 IT bedrijven, die zich bezig houden met de handel in IT-apparatuur, en het verrichten van service daarop, is een Duitse IT add-on (SITE) geïmplementeerd.
Omdat de kennis van deze add-on destijds nog bij weinig personen aanwezig was, heb ik deze projecten grotendeels alleen uitgevoerd.
Zwaartepunt van de diverse implementaties lag op verschillende vlakken waarbij gezegd kan worden dat de handelsfunctionaliteit meestal de het zwaartepunt van de implementatie was. Andere kernwoorden bij deze implementaties waren: IBM e-Configurator, One-Trail, C-Net, Rich content, Garantiebepalingen, Installed Base, Pipe-Line rapportages.

Navision Ondersteuning Groothandel in Schoenen. (3.60)

Deze klant in Waalwijk had na de implementatie behoefte aan periodieke ondersteuning voor haar eindgebruikers en nieuwe functionaliteit. Hiervoor is o.a. een systeem ontwikkeld waardoor een uitgebreide voor-calculatie kon worden gehanteerd bij de margeberekeningen.
Andere kernwoorden bij deze klant waren: importtoeslagen, nog-te-ontvangen toeslagfacturen.

Navision implementatie Groothandel in Kaas. (2.65)

Voor deze klant in Leidschendam moest een team van 3 consultants een implementatie uitvoeren waarin een stuks-kilogram problematiek aan de orde kwam. Daarnaast had deze klant uitgebreide wensen op het gebied van prijsafspraken.


Beoordelingen

Login om een beoordeling te schrijven.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten