Gerard van Lier

PMO Project Management Portfolio Management
Utrecht (UT)
Account type
Opdrachtgever
Geregistreerd
16-07-2007
Opdrachten
0
Laatste opdracht
Nooit
Beoordelingen
0
Gecontroleerd
Nee

TOP-Opdrachtgevers

  • Yacht bv 32 opdrachten
  • H Consultancy Groep b.v. 2562 opdrachten

Algemene informatie over deze opdrachtgever

The PMO Company is een full service project, programma- en portfolio- management organisatie.The PMO Company helpt bedrijven bij Project, Programma en Portfolio Management professionalisering en standaardisering.

Wij doen dit o.a. door het inrichten en beheren van een Project Management Office waar best practices, methodieken, planningen en rapportages ontwikkelt, onderhouden en geoptimaliseerd worden. Ook levert The PMO Company directe consultancy zoals bijvoorbeeld het inrichten van Earned Value Management en het opleiden van project personeel. Daarnaast vergelijken wij Project Management software oplossingen zoals bijvoorbeeld Microsoft-EPM, Primavera, Clarity,@Task, Principal Toolbox, Daptiv, etc. om deze te matchen met bedrijfsbehoeften ten aanzien van tijdschrijven, document management, requirements management, change management, etc.

Specialisatie en expertise

pmo project portfolio msp prince2 pmp pmi ogc opm3 p3m3
sap ps oracle pm access word excel

Overige informatie

Essent/RWE, Nederland
Inrichting en beheer van het PM Governance proces voor IT, het analyseren van de projectperformance en benefits, en het adviseren van het IT MT t.a.v. de te nemen maatregelen en te stellen prioriteiten voor het IT projectenportfolio met een omvang van >100M per jaar.
Huawei, Vodafone
Organisatieadvies en interim project management, bijdragend aan wereldwijde bedrijfsintegratie en internationaal projectmanagement initiatieven. Heeft succesvol workshops en seminars begeleid m.b.t. internationaal project management en stakeholder analyse. Ontwikkelde verschillende opleidingscurricula voor multinationale en multiculturele project management training en programma’s voor procesverandering. Geeft projectmanagement training en workshops in de Verenigde Staten van Amerika, het Midden-Oosten en Europa en adviseert grote ondernemingen in binnen- en buitenland (o.a. Martinair, Corus, KPN, Ministerie van defensieHuawei Telecom) bij het implementeren van proces- en organisatieverandering.
Alcatel-Lucent, Nederland
Senior Program Manager, verantwoordelijk voor de succesvolle planning en uitvoering van een regionaal project portfolio management proces. Dit geeft de mogelijkheid om projectmanagers, divisiemanagers en bedrijfsleiding tot het in overeenstemming brengen van beschikbare resources met de bedrijfsdoelen en inzicht te verschaffen in kosten en effectiviteit, van de 400+ projecten en programma’s binnen ieders verantwoordelijkheidsgebied, een omzetwaarde vertegenwoordigend van meer dan 4 miljoen USD. Vanaf september 2006 de integratie begeleid van de PM organisatie en processen t.b.v. de fusie tussen Alcatel en Lucent Technologies.
Lucent Technologies, Netherlands
Senior Program Manager, verantwoordelijk voor het beoordelen van bedrijfsrisico’s en het vervolgens invoeren van controlemaatregelen, in overeenstemming met de eisen die volgen uit de Sarbanes-Oxley regelgeving. Dit had betrekking op meer dan 300 risicocontrolepunten voor offerte- en, ordermanagement, logistiek, services, en projectmanagement, daarbij de rekening houdend met de directe impact op meer dan 1200 medewerkers en honderden leveranciers van diensten en materiaal.
Lucent Technologies, USA
Senior Program Manager van een meerjarenprogramma voor de invoering van systemen en processen die de uitvoering van telecommunicatieprojecten wereldwijd integreert voor Lucent Technologies. Als Senior Program Manager verantwoordelijk voor het verzamelen en consolideren van de eisen en het vaststellen van de ontwikkelings-scope voor alle ordermanagement, logistiek, financieel en projectmanagement ondersteunende systemen. Lucent Technologies heeft SAP gekozen als ERP systeem om de wereldwijde processen geïntegreerd te ondersteunen. Deze opdracht bevat ook de verantwoordelijkheid voor de invoering van geïntegreerde processen en procedures in ieder van de meer dan 30 landenorganisaties in wereldwijd. Binnen 9 maanden nadat het programma gestart is, resulteerde de eerste fase in een succesvolle invoering voor 2 pilot-landen in augustus 2002. De volgende 12 landenorganisaties werden succesvol geïntegreerd naar de nieuwe processen and systemen in november 2003. Het laatste deel van de meer dan 30 landenorganisaties werd succesvol geïmplementeerd in 2004. Het succes van de invoering van dit programma is gerelateerd aan de toepassing van specifieke technieken in stakeholder management en de betrokkenheid van lokale organisatie om te komen tot een geintegreerd proces dat toegevoegde waarde heeft voor alle belanghebbenden.
Cable and Wireless, UK
Planning, ontwikkeling, invoering en management van de logistieke project operatie van een telecommunicatieprogramma in het Verenigd Koninkrijk voor het uitrollen van een nationale ADSL trial. Deze ondersteunt een omzet van 30 miljoen GBP. Verantwoordelijk voor de planning van alle resources (waaronder materialen en mensen), configuratie management, order management, voorraadbeheer en distributie. Ontwikkelin


Beoordelingen

Login om een beoordeling te schrijven.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten