Albert Bausch

Albert Bausch

interim en project manager e-business
Rotterdam (ZH)
Account type
Opdrachtgever
Geregistreerd
25-08-2005
Opdrachten
14
Laatste opdracht
11-05-2016
Beoordelingen
0
Gecontroleerd
Nee

TOP-Opdrachtgevers

  • KPN Consulting 238 opdrachten
  • Yacht bv 31 opdrachten
  • Helion IT 160 opdrachten

Algemene informatie over deze opdrachtgever

Albert Bausch studeerde bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg. Zijn specialisatie, klanttevredenheidsmanagement bij electronische dienstverleners, paste hij onder andere toe bij de bankorganisatie S.W.I.F.T. in Brussel en binnen het voormalig familiebedrijf Bausch Datacom. Binnen dat bedrijf was hij in 1994 en 1995 verantwoordelijk voor de internetafdeling en mede-oprichter van Infoboard, een van de eerste internet service providers in Belgie en Nederland. Infoboard werd later overgenomen door France Telecom. Albert startte in 1997 met broer Alex het internet consultancy bureau i-Concept en adviseerde onder meer de organisaties GE Information Services, KPN Multimedia, AT&T Unisource en het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen over inter/intranet-toepassingen en e-learning in het bijzonder. In de loop van 1999 werd de focus verlegd naar de ontwikkeling en begeleiding van internetconcepten, van idee tot exploitatiefase.
Als managing consultant van i-Concept InternetWorks BV ondersteunt hij directies bij e-business strategie├źn en intranet toepassingen.

Specialisatie en expertise

Projectmanager, e-learning, corporate portals, intranet, crm, cms, Windows server, Adobe, ColdFusion, MySQL

Overige informatie

i-Concept te Rotterdam: Oprichter, managing consultant

De heer Bausch is mede-oprichter en algemeen directeur van i-Concept InternetWorks BV. Als consultant is hij werkzaam als expert evaluator voor onder andere de Europese Commissie (6th Framework, Technology Enhanced Learning) en de volgende opdrachtgevers.

IBM/Nokia Game: projectondersteuning in testfase van de Java/Jabber gebaseerde instant messaging applicatie.

AT&T Unisource: projectleiding ten behoeve van een CDROM productie, met het doel om een consistente toepassing van de AT&T Unisource huisstijl te bevorderen. De CDROM bevat koppelingen met het AT&T Unisource intranet.

GE Information Services: advies inzake virtuele internetgemeenschappen en validatie van het business plan van een internet service providing activiteit van GEIS in het Midden-Oosten.

CENTA Power Transmission advies en projectmanagement inzake geïntegreerde e-learning, business intelligence en kennismanagementapplicatie.

Senter Educatieve Technologie: projectleiding ten behoeve van de virtuele internetgemeenschap "COMmmunity BVE2000 Online", een internetdienst faciliterend aan de subsdieregeling BVE2000 voor Beroeps- en Volwassenen Educatie.

Ministerie OC&W / Kennisnet.nl opzet en begeleiding van diverse projecten ten behoeve van Kennisnet backoffice.

Albeda College opzet en begeleiding van diverse projecten, o.a. ten behoeve van een op XML-gebaseerd internet leersysteem en Albeda-brede intranet (25000 gebruikers).

Mondriaan Onderwijsgroep opzet intranet voor onderdeel Sport en Bewegen (700 gebruikers).


Beoordelingen

Login om een beoordeling te schrijven.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten