Lex Kruijt

Projectleider E&W, Klimaatspecialist, WKK specialist
6816VN Arnhem (GL)
Account type
Opdrachtgever
Geregistreerd
20-08-2007
Opdrachten
4
Laatste opdracht
26-12-2010
Beoordelingen
0
Gecontroleerd
Nee

Algemene informatie over deze opdrachtgever

Lex rondde na het atheneum een HBO opleiding als beroepsvlieger af maar acteert reeds een aantal jaren op strategisch (WO) niveau. Hij heeft als projectleider uitgebreide werktuigbouwkundig en elektrotechnische ervaring opgedaan bij diverse werkgevers in verschillende branches (met name energie, bancaire wezen en overheid). Daarnaast heeft Lex gedurende de jaren veel gewerkt met huisvestingsprojecten waar subsidies, juridische en internationaal politieke aspecten belangrijk waren.

Meer specifiek werkte hij als troubleshooter Klimaatinstallaties, troubleshooter WKK installaties en Technisch Projectleider bij NUON en als Hoofd Technische Dienst bij Eneco. Later werkte hij als (Technisch) Projectleider in het bancaire wezen (ING) en bij de overheid (Gemeente Den Haag, Politie en Justitie). Voor de gemeente Den Haag was dat als projectleider Amerikaanse Ambassade.

Lex houdt van uitdagingen op strategisch niveau in een technische omgeving. Functies die hem goed passen zijn bijvoorbeeld Programmamanager of Changemanager. Een andere mogelijkheid is een zware adviesrol of een directierol binnen een relatief kleine (deel)organisatie. Idealiter ziet hij naast techniek ook een financiële component in zijn dagelijkse werk terug.

Specialisatie en expertise

Lex begrijpt zeer goed hoe E&W installaties werken en kan dat ook aan anderen uitleggen.
Lex weet ook complexe vraagstukken te analyseren, zo heeft hij op basis van de cijfers een klein energiebedrijf binnen enkele dagen doorgelicht en vervolgens voor de moedermaatschappij verkocht.

Overige informatie

Lex is iemand die continu op zoek is naar een volgende uitdaging. Die uitdaging vindt hij door vanuit een ‘helikopterview’ te werken aan complexe vraagstukken. Daarbij focust hij vanuit een technische achtergrond met name op de kosten en baten van projecten, stelt zichzelf altijd de vraag ‘wat levert het op?’ Hij is analytisch sterk, doorziet zaken snel en werkt aan creatieve oplossingen op strategisch niveau.


Beoordelingen

Login om een beoordeling te schrijven.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten