Leon Peeters

Tekstschrijver
Breda (NB)
Account type
Opdrachtgever
Geregistreerd
15-07-2011
Opdrachten
0
Laatste opdracht
Nooit
Beoordelingen
0
Gecontroleerd
Nee

Algemene informatie over deze opdrachtgever

Naast het uitoefenen van andere beroepen, ben ik eigenlijk mijn hele werkzame leven al bezig als (freelance) tekstschrijver. De vorm varieert van artikelen voor websites en nieuwsbrieven tot aan die van toespraken, boeken en populaire uitgaven van wetenschappelijke rapporten. Op dit moment combineer ik het werk als docent VakQ (een zelfbedacht vak dat lesuitval compenseert op Effent, de Mavo van Oosterhout) met dat van tekstschrijver voor uiteenlopende branches. Een bijzondere voorliefde is nog het schrijven over onderwerpen als Zuidoost-Azië en voetbal.
Schrijfwijze: Kort, bondig, leesbaar voor groot publiek, originele invalshoeken en indien nodig in staat tot veel research. Kan bovendien snel leveren dus ook beschikbaar voor spoedopdrachten.

Ervaring
Internet: Ik schrijf alle teksten voor de website www.vakq.eu die is bedoeld voor leerlingen van het Effent VMBO in Oosterhout. Het Dagmenu
van deze website wordt dagelijks vernieuwd, langere (achtergrond)artikelen
vind je in de overige rubrieken op deze uitgebreide site. Hoewel de doel-
groep uit 750 scholieren bestaat, wordt vakq.eu maandelijks door 7000
verschillende bezoekers gevolgd.
Daarnaast ben ik momenteel als tekstschrijver betrokken bij het ontwerpen
van een nieuwe website voor recreatiepark Ruighenrode.

Sport: Voor het supportersmagazine Hand in Hand (verkrijgbaar in alle Bruna-winkels) heb ik in de 90-er jaren drie jaar gewerkt waarin ik vooral achtergrondartikelen, wedstrijdverslagen en spelersinterviews schreef. Een van de artikelen was een geruchtmakend interview met trainer Thijs Libregts dat uiteindelijk ook mede tot zijn ontslag leidde. Uit een aantal artikelen van mijn hand is later ook geciteerd door landelijke bladen als Voetbal International.
Voor de regionale tv-omroep TV & Co (het latere Brabant 10) heb ik een aantal jaren de sportartikelen voor Teletekst verzorgd. Daarnaast ben ik korte tijd als (sport)redacteur verbonden geweest aan Weekblad voor Dongen, Weekblad Oosterhout en het toenmalige Nieuwsblad van het Zuiden.

Verder: Vorig jaar heb ik als eindredacteur de meeste teksten verzorgd voor het boek ‘Theater als Middel’, een educatie uitgave met veel levendige praktijkvoorbeelden. Voor de vakcentrale FNV heb ik enige tijd de redactie gedaan van een personeelsblad vanuit de werkgever. Tevens heb ik voor het FNV district Zuid-Holland brochures en folders vervaardigd en persberichten uitgebracht. Dit laatste doe ik nu ook voor VMBO Effent.

Een groot deel van mijn werk heeft verder tot nu toe bestaan uit het schrijven van portfolio, brochures, folders en ander reclamemateriaal voor bedrijven in de vastgoedsector, horeca en welzijnsorganisaties. Tenslotte heb ik voor de Rotterdamse gemeentelijke dienst SoZaWe een wetenschap-pelijk rapport over het werkgelegenheidsproject banenpool vertaald in een
ook voor de deelnemers leesbare, populaire uitgave.


Beoordelingen

Login om een beoordeling te schrijven.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten