Mabel Maurick

Ondernemende verander- & proces manager
Rotterdam (ZH)
Account type
Opdrachtgever
Geregistreerd
03-11-2005
Opdrachten
4
Laatste opdracht
01-01-1970
Beoordelingen
0
Gecontroleerd
Nee

TOP-Opdrachtgevers

  • Yacht bv 33 opdrachten
  • H Consultancy Groep b.v. 2509 opdrachten

Algemene informatie over deze opdrachtgever

Profiel

Ik ben een inspirerende resultaatgerichte people-manager die, vanuit een bedrijfsmatige invalshoek, een brug slaat tussen strategie en uitvoering. Heb ruime ervaring in het aansturen van veranderingsprocessen in (maatschappelijk georiënteerde) organisaties en acteer op HBO+ / Academisch niveau.

Toepasselijke kernwoorden

Ondernemend, professioneel opererend, competent, accuraat, doel- & procesgericht, enthousiast, innovatief, eigenwijs, oplossingsgericht, zelf sturend, inventief, mensenmens, communicatief, planmatig, analytisch, relatiegericht en last but not least besluitvaardig

Verandermanagement

Zorg dragen voor een goede afstemming in organisaties om te bepalen welke wijzigingen nodig zijn en hoe deze doorgevoerd moeten worden met zo weinig mogelijk negatieve gevolgen voor de IT-dienstverlening, is één van de grootste taken binnen mijn opdrachten. Het doorvoeren van wijzigingen in samenwerking met de klantorganisatie, het management, rekening houden met bedrijfsprocessen, wijzigingen doorvoeren en deze monitoren, loopt als een rode draad door mijn hele carrière heen.

Mijn EQ en IQ zijn in balans met elkaar waardoor ik in staat ben om doelen te bereiken en samen te werken met de mensen van mijn team en daarbuiten. Werken moet leuk zijn, als mensen mij leuk vinden, ik de doelstellingen duidelijk neer zet en draagvlak kan creëren, de mensen die mij input moeten geven weet te motiveren om op tijd te leveren en ik de deadlines van mijn eigen input/output strak neer zet, zijn mensen ook bereid om hard voor me te werken.

De uitdaging

Naast bedrijfskundige kennis en de vaardigheid om die toe te passen, komt het steeds vaker aan op het managen van verandering. Verandering die zowel op strategisch niveau en op meer tactisch en operationeel niveau kan plaatsvinden.

De consequenties van strategische beslissingen moeten tijdig worden onderkend en bij de implementatie ervan moeten veranderkundige inzichten worden gecombineerd met pragmatisch en doeltreffend projectmanagement. Dit vraagt een nieuw type leider die beschikt over de vereiste managementkwaliteiten.

Het basisprincipe hierbij vind ik dat mensen die zelf veranderingen kunnen initiëren, dit al als een uitdaging zien of minstens door mij gemotiveerd kunnen worden om zich hierin te ontwikkelen. Veranderingen die op mensen afkomen zonder dat zij hierop invloed hebben, worden vaak als bedreiging ervaren en roepen gewild of ongewild weerstand op. Binnen mijn projecten werk

Specialisatie en expertise

Software kennis

Microsoft Office 2003 (Access, Excel, Infopath, Outlook, PowerPoint, Publisher, Word, Visio, Frontpage, Project) / uitstekend

Internet kennis
CRM pakketen
Fidura
Beaufort (RAET)
DKS global informatiesysteem / uitstekend

Persoonlijkheid

Ondernemend
Professioneel opererend
Competent
Observerend
Accuraat
Doel- & procesgericht
Enthousiast
Innovatief
Eigenwijs
Oplossingsgericht
(Zelf) sturend
Leidinggevend
Inventief
Mensen-mens
Communicatief
Planmatig
Analytisch
People manager
Relatiegericht
Besluitvaardig

Overige informatie

Wie zelf veranderen wil of anderen tot verandering wil aanzetten krijgt onvermijdelijk te maken met weerstand. Een redenering die ook kan worden omgedraaid; overal waar weerstand naar voren treedt is er kennelijk een wens tot overgave.

De motivatie om vast te houden aan zekerheid en bekende patronen, is vaak duidelijk en voor de hand liggend, net zoals de voordelen die het ons oplevert. Maar dat maakt het niet minder lastig; het loslaten van vertrouwde patronen maakt irrationele angsten in ons wakker. In een organisatie vinden die stemmen elkaar vaak opvallend snel: drie of vier mensen kunnen zo zonder problemen een door velen gewenste ontwikkeling blokkeren.

Het vraagt een specifieke vorm van management om weerstand te overwinnen. Een managementstijl die weliswaar mededogend en geduldig is, maar op het beslissende moment ook hard en snijdend kan zijn.

Mabel Maurick
Directeur

Nikèh Consultant
Govert Terlouwstraat 5
3065 GH Rotterdam
Mobiel 06-19.888.661
E-mail mmaurick@nikehconsultant.com


Beoordelingen

Login om een beoordeling te schrijven.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten