ir. Wijnand Mellegers

ir. Wijnand Mellegers

Assetmanagement, maintenance management, reliability engineering
2493WB Den Haag (ZH)
Account type
Opdrachtgever
Geregistreerd
02-04-2008
Opdrachten
6
Laatste opdracht
21-11-2012
Beoordelingen
0
Gecontroleerd
Nee

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 33 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2497 opdrachten

Algemene informatie over deze opdrachtgever

Ik ben een energiek persoon die graag de verantwoordelijkheid neemt om processen en het bedrijfsresultaat te verbeteren en medewerkers uitdaagt net die paar stappen extra te zetten. Ik heb ruime ervaring met het als lijn- of assetmanager aansturen en opzetten van onderhoudsorganisaties waarbij de laatste jaren de nadruk op de methodiek assetmanagement ligt. Als technisch bedrijfskundige ben ik uitstekend in staat de lange termijn doelstelling van directie over te brengen naar de werkvloer, maar ook om de prestaties van monteurs of aannemers binnen onderhoud inzichtelijk te maken voor de directie in relevante KPI’s.

Kernwoorden

 • Passie voor de combinatie techniek en bedrijfsvoering

 • Maintenance manager met een sterke visie op onderhoud: onderhoud kan altijd minimaal 10% procent goedkoper of met hetzelfde budget is meer beschikbaarheid te realiseren !

 • Ervaren projectmanager met sterke projectmanagentvaardigheden

 • Sterk analytisch vermogen en uitgebreide kennis van technische bedrijfskunde (WO-niveau)

 • Peoplemanager met coachende leiderschapsstijl

 • Positief kritische houding met gevoel voor humor

 • Open voor innovatie maar met behoud van realiteitszin

 • Op mijn best in een uitdagende organisatie of op uitdagende projecten

 • Politiek sensitief: ondanks sterke drive in staat op de juiste momenten even gas terug te nemen

Competenties

 • Onderhoudsmanagement / asset management

Ruime ervaring in het aansturen van onderhoudsorganisaties. Enerzijds als interne opdrachtgever vanuit een beheerorganisatie richting interne of externe onderhoudsorganisatie(s), anderzijds als leidinggevende binnen een onderhoudsorganisatie.

Ruime ervaring met het opzetten van diverse aspecten van onderhoudsorganisaties: schrijven van meerjaren onderhoudsplannen, (laten) opstellen en bijsturen van onderhoudsconcepten, specificatie en implementatie van ondersteunende Enterprise Asset Management (EAM) software, Maximo in het bijzonder.

Ruime ervaring met verscheidene onderhoudstechnieken: FMEA/FMECA, LORA, RCM, RAMS, statistische storingsanalyse, onderhoudsconcepten (CO, PO, CBM), voorraadbeheer, reservedelen optimalisatie en procesbeschrijvingen (RASCI).

 • Multidisciplinair projectmanagement

Ruime ervaring met diverse projecten tot 15M€, budgetbewaking, planning, kwaliteitscontrole, vertalen van klantwensen in technische eisen, schrijven van specificaties, aanbesteding, contractmanagement, voortgangsbewaking, testen van deel- en eindproducten, performance based contracting.

 • Personeels- en lijnmanagement

Ruime ervaring met opmaken van beoordelingen, aanname en ontslag van medewerkers, plannen van opleidingen en persoonlijke ontwikkeling, motivatieproblemen medewerkers en situationeel leiderschap.

 • Contractmanagement

Ruime ervaring met het opstellen en beoordelen van complexe contracten en aanbestedingsprocedures, het monitoren van afwijkingen, voeren van onderhandelingen en contractuele vastlegging.

 • Procesoptimalisatie

Ruime kennis van TQM, Lean en Six Sigma met als doel processen te beperken tot kernactiviteiten en de variatie en afwijkingen van processen binnen een zo smal mogelijke bandbreedte te krijgen. Kennis van diverse bedrijfskundige modellen, in staat kritische prestatie indicatoren te bepalen.

 • Integrated Logistic Support (ILS)

Ruime ervaring met ILS: een defensiemethodiek van systeemontwerp en projectmanagement met minimale life cycle cost (LCC) op basis van reliability, availability, maintaina

Specialisatie en expertise

Asset management
Bedrijfszekerheid
DBFM
Defensie
Document management
Damen Schelde Naval Shipbuilding
Integrated Logistic Support (ILS)
IPMA D
ISO 15288
ISO 55000
Life Cycle Costs
Logistiek
Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Ministerie
Onderhoud
Onderhoudsbeheersing
Onderhoudsmanagement
Organisatie sensitiviteit
Overheid
Prestatie Meetsysteem
Politiek gevoelig
Prince 2
Principal Toolbox
Procesoptimalisatie (Lean / Six Sigma)
Projectmanagement
Security
System Engineering
Technische Bedrijfskunde
TNO
Veiligheid
VOPAK


Beoordelingen

Login om een beoordeling te schrijven.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten