Nederlandse Beroepsvereniging Tolken Gebarentaal

Belangenbehartiging
Ulft (GL)
Account type
Opdrachtgever
Geregistreerd
27-11-2012
Opdrachten
3
Laatste opdracht
14-05-2015
Beoordelingen
0
Gecontroleerd
Nee

Algemene informatie over deze opdrachtgever

Informatie over de organisatie

De NBTG is 25 jaar geleden opgericht om de belangen en de professionalisering van de – toen nog maar enkele tientallen – tolken gebarentaal te bevorderen. Het doel van de vereniging is het behartigen van de belangen van de tolken gebarentaal in Nederland. Op 1 januari 2014 had de vereniging 402 tolkleden, 35 studenttolkleden, 79 belangstellende leden en 7 donateurs.

Activiteiten

De activiteiten van de vereniging zijn velerlei

 De NBTG vertegenwoordigt de tolken bij overheidsinstanties, met name bij de gesprekken over de tarieven voor tolken, de arbeidsomstandigheden, de wijze van bemiddeling van tolkaanvragen, aanvragen van subsidies e.d.
 Contacten met belangenorganisaties voor doven en slechthorenden, de tolkenopleiding aan de Hogeschool Utrecht, bemiddelingsorganisaties, met het Platform Zelfstandig Ondernemers (PZO) waar de NBTG lid van is, zijn van groot belang.
 De NBTG is internationaal o.a. actief betrokken bij de European Forum of Sign Language Interpreters (efsli).

Naast deze externe contacten kent de NBTG een intensief verenigingsleven

 Twee maal per jaar vinden de algemene ledenvergaderingen plaats, waarbij tijdens de middag workshops worden gehouden.
 Gedurende de rest van het jaar organiseert de NBTG diverse workshops en seminars, met als doel de professionaliteit van de tolken te bevorderen.
 De NBTG publiceert artikelen over het beroep tolk gebarentaal, die in eigen beheer uitgegeven worden.
 Via het kwartaalblad Interpres en de website worden de leden (en niet-leden) op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen, zowel inhoudelijk als organisatorisch, binnen en buiten de vereniging.
 De NBTG heeft een website waarop actuele informatie betreffende de vereniging te vinden is, publicaties, diverse links naar andere organisaties in het werkveld, e.d. (www.nbtg.nl)

Structuur van de organisatie
Het bestuur bestaat momenteel uit acht leden: voorzitter, secretaris, penningmeester, vier algemene bestuursleden en een studentbestuurslid. Het bestuur wordt ondersteund door een beleidsmedewerker, communicatiemedewerker en een bureaucoördinator, allen part time betaald werkzaam voor de NBTG. Een administratief medewerker (vrijwilliger) verricht de leden administratie en de inning van contributies en facturatie van bestellingen en workshops.
Een aantal organisatorische werkzaamheden wordt uitgevoerd door speciale werkgroepen van vrijwilligers.


Beoordelingen

Login om een beoordeling te schrijven.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten