Peter de Greef

Peter de Greef

Financieel adviseur/analist/controller/manager. profit en non profit;
5629PD Eindhoven (NB)
Account type
Intermediair
Geregistreerd
03-03-2009
Opdrachten
23
Laatste opdracht
30-09-2012
Beoordelingen
0
Gecontroleerd
Nee

TOP-Opdrachtgevers

 • Baker Tilly Berk NV 44 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Algemene informatie over deze opdrachtgever

Werkervaring
Dec. 05 – heden Management B.V. in Eindhoven
Met ingang van 1 december 2005 gestart als zelfstandig ondernemer (ZZP-er). Als interim professional diverse projecten uitgevoerd:
Mei 14 – mrt 15: Interim-controller (parttime, gemiddeld 4 dagen in de week)
Amazing Brands International N.V. in Adegem
Werkzaamheden: in samenspraak met de zaakvoerder new business opstarten en begeleiden: financiën, logistiek, backoffice totale organisatie, import uit China/Hong Kong, inrichten organisatie. Inrichten en voeren van de Belgische administraties van 5 vennootschappen; BTW; verzekeringen; opstellen begrotingen/liquiditeitsprognoses; PZ; sparringpartner.
Jun. 13 – mei 14 Interim-controller (parttime, gemiddeld 2 dagen in de week)
Fuente Benelux B.V. in Mierlo
Werkzaamheden: in samenspraak met de DGA reorganiseren van de organisatie, (her)financiering activiteiten, opstellen jaarrekeningen, budgetten, rapportages, vervangen van de financiële directeur.
Contacten met accountant, bank, verzekeringsmaatschappijen. Sparringpartner van de DGA.
Apr. 13 – nov. 13 Interim-manager (parttime, gemiddeld 2 dagen in de week)
Clean Concepts in Eindhoven
Werkzaamheden: na faillissement de doorstart gerealiseerd in opdracht van de aandeelhouder. Alles weer van de grond aan af opbouwen en organiseren. Inmiddels staat de (personele) organisatie weer op de rails. Nieuwe huisvesting, office management/crisismanagement/organisator/mentor/motivator
voor personeel. Aanspreekpunt voor externe relaties (klanten, leveranciers, bank, curator) en interne relaties (aandeelhouder/personeel). Adviseur voor de directie.
Jan. 13 – febr. 13 Interim-controller (parttime, 4 dagen in de week)
Martens-groep in Elsloo
Werkzaamheden: Opzetten liquiditeitsbegroting, managementrapportages, budgetten 2013 voor alle werkmaatschappijen, jaarrekening 2012. Reden voortijdig vertrek: faillissement
Jun. 12 – aug. 13 Projectleider Wmo (parttime, 1 dag in de week)
ICS in Eindhoven
Werkzaamheden: het adviseren van de directie; coördineren van de werkzaamheden; implementeren van nieuw geautomatiseerd systeem; uitvoeren van quick scan. Coachen team.
Okt. 11 – jun. 12 Stafadviseur directie (32 uur)
Reinaert Kliniek (zelfstandig behandelcentrum) in Maastricht
In opdracht van de directie de volgende informatie opgesteld: forecast 2011, budget 2012, kostprijzen beddenhuis, poliklinieken, OK’s en overhead. Daarnaast de kostprijzen bepaald van de nieuwe zorgproducten van de 8 specialismen (zowel voor DBC’s als DOT middels conversietabellen). Goede kennis van DBC en DOT systematiek, DBC Services/DBC onderhoud. Ervaring met de onderhandelingsmodules zorgverzekeraars. De directie adviseren op strategisch niveau om rendement van de kliniek te verhogen.
Okt. 10 – jul. 11 Interim-controller (part-time)
Clean Concepts B.V. in Eindhoven
Reorganisatie doorvoeren; sparringpartner DGA; verantwoordelijk voor financiën, opzetten MIS/ budget/forecast/projectadministratie/salarisadministratie/ICT/personeelszaken/algemene dagelijkse leiding, herfinanciering en verkoop klaarmaken organisatie.Contact met bank, accountant en externe financier; prive administratie DGA.
Nov 09 - april 12 Interim-controller (part-time)
Hartcentrum Brabant (zelfstandig behandelcentrum) in Eindhoven
Werkzaamheden: assisteren bij het opzetten van cardiologie kliniek. financien; contracten; (financiele)rapportages; administratie;verzekeringen; bepalen DBC kostprijzen; budget en forecast; onderhandelen met zorgverzekeraars; ICT; website; contacten met fiscus, bank, zorgverzekerraars. Alles van de grond af aan opbouwen in samenwerking met de cardiologen.
Aug 06 - febr. 08 Interim-controller
Van Tilburg Bastianen in Breda
Werkzaamheden: leidinggeven aan de financiele administratie, budgetteren, financiele rapportages opstellen, forecasting, nieuwe MIS en Balance Score Card opstellen, jaarrekening opstellen, adhoc projecten begeleiden/implementeren.

Specialisatie en expertise

 • controlling

 • due diligence

 • (re)organiseren

 • algemeen management

 • rapportages

 • analyse

 • bedrijfsovername

 • bedrijfsopstart

 • interim financieel directeur

 • interim (groeps)controller

Overige informatie

Opleidingen
1989 -1991 Hofam (Diploma)
1985-1986 Nivra (wis/stat. – Kosten/kostprijs; certificaten)
1981-1984 Heao BE (Diploma)
1975-1981 Havo (Diploma)

Automatiseringskennis

MS Office (Word en Excel), EXACT (Globe en Online), Metacom, NAVISION, FIS2000, UB-Plus, AFAS, Super Office, Medicore en specifieke ERP-software.

Cursussen
DAF Management Leergangen (I-II-III-IV; o.a. presentatie- en gesprekstechnieken)

Talen: Mondeling Schriftelijk

Nederlands uitstekend uitstekend
Engels goed goed
Duits goed matig
Italiaans matig matig

Competenties

No nonsens, analytisch en cijfermatig goed onderlegd, resultaatgericht, volhardend, communicatief vaardig, “helikopterview”, people manager, to the point, pragmatische instelling, taakgericht, geen 9 tot 5 mentaliteit.Veel ervaring met veranderingsprocessen, due diligence onderzoeken bij bedrijfsovernames en het opstarten van nieuwe bedrijfsactiviteiten. Uitdaging om met maximaal dezelfde kosten te komen tot management-informatie (op verschillende niveaus) binnen de organisatie.


Beoordelingen

Login om een beoordeling te schrijven.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten