Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland

Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland

Vrijetijdseconomie
Dodewaard (GL)
Account type
Opdrachtgever
Geregistreerd
20-02-2013
Opdrachten
1
Laatste opdracht
20-02-2013
Beoordelingen
0
Gecontroleerd
Nee

Algemene informatie over deze opdrachtgever

Stichting Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland is opgericht in 2004 en is aangewezen als dé marketingorganisatie voor toerisme en recreatie in de regio Rivierenland. De zelfstandige stichting is tot stand gekomen op initiatief van de 11 gemeenten van Rivierenland, de Provincie Gelderland en het bedrijfsleven.

De doelstelling van RBT Rivierenland is als volgt

Het bevorderen van bestedingen en werkgelegenheid in de toeristische sector. Als betrouwbare en professionele ‘vrijetijd’ partner in de regio, biedt RBT Rivierenland toeristische recreatieve kennis, ervaring en informatie aan bedrijfsleven, overheid en consumenten.

Kerntaken

Om de doelstelling te behalen werkt RBT Rivierenland vanuit een viertal kerntaken

  1. Kennis & Inzicht: het gevraagd en ongevraagd advies geven aan bedrijfsleven en overheid over de vrijetijdseconomie in Rivierenland. Om deze kennis aan te vullen en uit te breiden worden diverse onderzoeken opgezet als bijvoorbeeld de Monitor Vrijetijdseconomie. Het doel van deze kerntaak is het vergroten van de marketingkennis bij ondernemers en overheden in Rivierenland.

  1. Ontwikkeling: het ontwikkelen van producten om consumenten te informeren over en bekend te maken met het toeristisch-recreatieve aanbod in Rivierenland. Het gaat hier altijd om producten die de regiomarketing versterken (zie kerntaak 4).

  1. Informatiemanagement: het centraal beheren van de informatie, ervoor zorgen dat deze kwalitatief op orde is en dat deze daar terecht komt waar de vraag is.

  1. Regiomarketing Rivierenland: het op een goede manier vermarkten van Rivierenland als toeristisch-recreatieve bestemming om zo het bezoek aan Rivierenland door economisch aantrekkelijke doelgroepen te stimuleren. Bij de regiomarketing wordt ingezet op 5 kernwaarden die de identiteit van het gebied goed beschrijven. Deze kernwaarden vormen de basis voor de marketing- en communicatiestrategie. De benoemde kernwaarden zijn: bloesem, fruit, rivieren, dijken en origineel.

Meer weten over onze activiteiten en/of de Gelderse regio Rivierenland? Kijk op www.rivierenland.biz (B2B) of consumentenwebsite www.rivierenland.nl.


Beoordelingen

Login om een beoordeling te schrijven.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten