Koningin Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren

Dierenbescherming t.b.v. huisdieren
Account type
Opdrachtgever
Geregistreerd
15-03-2011
Opdrachten
2
Laatste opdracht
15-03-2011
Beoordelingen
0
Gecontroleerd
Nee

Algemene informatie over deze opdrachtgever

De Koningin Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren bestrijdt dierenleed al sinds 1867. Niet pas als het kwaad is geschied, maar preventief door voorlichting te geven over het natuurlijke gedrag, de aanschaf, de opvoeding en de verzorging van huisdieren. Want hoe goed hun bedoelingen ook zijn, veel eigenaren zijn zich nauwelijks bewust van de natuurlijke behoeften van hun dier. En dan gaat het fout: dieren worden behandeld alsof het mensen zijn, ze krijgen verkeerde voeding, hebben lichamelijke klachten, verpieteren eenzaam in een hokje of ze gaan van ellende afwijkend gedrag vertonen.

De Sophia-Vereeniging ruimt misverstanden uit de weg door middel van voorlichtende projecten en campagnes. Zo zijn er het Sophia SnuffelCollege, de Sophia KattenBond en de Sophia DierenSpreekuren. Bij deze activiteiten komen bijvoorbeeld de lichaamstaal en de aanschaf van de dieren aan bod, maar ook hun sociale behoeften. Het uiteindelijke doel van de Sophia-Vereeniging is een samenleving waarin dieren naar hun eigen aard met mensen kunnen leven. Pas dan komt er een einde aan het vaak onzichtbare leed dat huisdieren wordt aangedaan.


Beoordelingen

Login om een beoordeling te schrijven.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten