Spectra Solutions

Mobile development voor tablets en smartphones
Huizen (NH)
Account type
Opdrachtgever
Geregistreerd
22-03-2012
Opdrachten
1
Laatste opdracht
22-03-2012
Beoordelingen
0
Gecontroleerd
Nee

TOP-Opdrachtgevers

  • Yacht bv 32 opdrachten
  • Helion IT 161 opdrachten
  • KPN Consulting 238 opdrachten

Algemene informatie over deze opdrachtgever

Historie
Spectra Technology Solutions is in 2002 opgericht door Michel Shuqair en Arjan Dost met het idee "iets" te gaan doen met mobiel.
Michel was in 1996 een van de eerste medewerkers van Equality, een IT detacheringsbureau dat Arjan had opgericht onder de paraplu van Computerij. In die periode werden de eerste schreden op het gebied van mobiele applicatie ontwikkeling gezet bij een aantal grote telecombedrijven.

Het eerste mobiele internet
Met de komst van mobiel internet in 2002 (NTT DoCoMo's i-Mode) was de positionering van Spectra snel gekozen. Spectra wilde zich gaan ontwikkelen tot een specialist op het gebied van mobiel internet. Het was toen vrij snel duidelijk dat "browserbased development" de toekomst had gezien het groot aantal verschillende mobiele telefoons. Vanaf dat moment hebben we diverse totaaloplossingen voor opdrachtgevers ontwikkeld, zowel op detachering- als op projectbasis. Hierbij werden de projecten desgewenst uitgevoerd op basis van een gezamelijk risico (revenue sharing).

Nieuwe online wereld
Met de introductie van de iPhone in 2007 steeg het gebruik van mobiel internet explosief. Dit werd nog verder aangewakkerd door de komst van Android en de tablets. Echter met de stijgende populariteit van deze smartphones en tablets, neemt de behoefte aan goed werkende applicaties eveneens toe. Organisaties worden hierdoor gedwongen opnieuw na te denken over hun online strategie. Want die bestaat niet alleen meer uit "vast" internet met een overzichtelijk aantal browsers en besturingssystemen. Daar komen ineens nieuwe mobiele devices, browsers en besturingssystemen bij. Met andere woorden; het principe "develop once, deploy many" wordt eigenlijk alleen maar interessanter. Vandaar dat Spectra heeft gekozen voor HTML5 en wij leggen jullie graag uit waarom


Beoordelingen

Login om een beoordeling te schrijven.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten